Söke judoda 13 madalya kazandı

Söke judoda 13 madalya kazandı

Söke judoda 13 madalya kazandı

Söke’de bu yılın şubat ayında Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Judo kursu meyvelerini vermeye başladı. Kursa katılarak geçtiğimiz Nisan ayında kemer sınavını geçen sporculardan 16’sı ilk kez bir turnuvaya katılmalarına rağmen, 13 derece ile Söke’ye dönmeyi başardılar.
Hafta sonunda il genelinden yaklaşık 150 sporcunun katıldığı, Judo Aydın il Birinciliği Şampiyonası Mimar Sinan Spor Salonunda yapıldı. BatıSöke Ortaokulu adına Söke’den katılan sporcular şampiyonadan başarı ile döndü. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde yapılan müsabakaların sonunda BatıSöke ortaokulu, Çeltikçi Ortaokulu ve Fahrettin Uyguntüzel İlkokulu öğrencilerinden oluşan Sökeli 13 sporcu; 5 birincilik, 4 ikincilik, 4’de üçüncülük elde etmeyi başardı.
BatıSöke Çimento Ortaokulu adına şampiyonada yarışan Sökeli sporcular İlhan Geldegül, Hülya Erdoğan, Dilara Arslan, Özge Paçal ve Betül Okur birincilik, Seymen Demirdöven, Gönül Canbaz, Beyza Dingiz, Emirhan Aldemir ikincilik başarısı gösterirken; M. Sümeyye Aysal, Aytekin Eşiçok, Melike Güneri ve Yağmur Çınar müsabakalarda üçüncü olmayı başardı.
BatıSöke Çimento Ortaokulu öğretmenlerinden Fatma Betül Taşan’ın girişimleri ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Söke’de ilk kez açılan Judo kursunun sonrasında, Söke’ye ilk kez Judo branşında başarının gelmesi sevinç yarattı. BatıSöke Çimento Ortaokulu Müdürü Mehmet Telli; “Söke’de yeni bir spor branşı olmasına rağmen Judo dalında ilk kez katılım sağlanan bir şampiyonadan başarı ile dönemiz bizlere mutluluk yaşatmıştır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.