Söke Meslek Yüksekokulu 20. yılda mezuniyet sevinci

Söke Meslek Yüksekokulu 20. yılda mezuniyet sevinci

http://image.cdn.iha.com.tr/Contents/store/img/1008000/1009126.jpg

10 Ekim 1994 yılında Söke İlçe Merkezinde geçici olarak kullanılan binada tekstil ve otomotiv bölümlerinde 40 öğrenci ile eğitime başlayan Söke Meslek Yüksek Okulu; bugün 20 yılda yeni mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyor.
ADÜ Söke MYO’ndan 2014-15 Eğitim Öğretim yılında mezun olan 396 Öğrenci için okul bahçesinde düzenlenen törende kepler bir kez daha fırlatıldı.
Mezuniyet törenine Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Cumhuriyet Baş Savcısı Yıldırım Özgür, MYO Müdürü Prof. Dr. Cavit Bircan, Belediye Meclis Üyesi Hüsamettin Yaman, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan, Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Köşk MYO Müdürü Doç. Dr. Ayşe Demet Karaman, okul öğretim görevlileri ve öğrencilerin yakınları katıldı.
Söke MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr.Kamil Bircan yaptığı açılış konuşmasında Söke MYO’ndan bu güne kadar 2 Bin 657 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Bircan; “20. yılımızda 396 gencimizi daha yeni bir hayata uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Törende konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’da Söke hakkında kısa bilgi verirken; “Söke MYO, İşletme Fakültesi ve yapımı süren Mimarlık Tasarım Fakültesini Sökeli hayırseverlerin katkıları ile yapıldı. Söke olarak eğitime önem veren bir ilçeyiz, amacımız Söke’yi öğrenci kenti yapmak. Bunu sadece ticari olarak düşünmüyoruz. Söke de mezun olan öğrencilerimizin ilçemizden iyi duygularla ayrılmasını çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından dönem birincisi Mekatronik Program öğrencisi Serkan Yıldırım’ın ödülünü ADÜ Söke MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Bircan, dönem ikincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Merve Ergüt’e ödülünü Belediye Başkanı Süleyman Toyran, dönem üçüncüsü Elektrik Programı öğrencisi Mehmet Ayaz’ın ödülü ise Cumhuriyet Baş Savcısı Yıldırım Özgür tarafından verildi.
Törende Alternatif Enerji Kaynakaları Teknolojisi program birincisi Hakan Hanağası, bankacılık ve sigortacılık programı birincisi Şerife Kılıç, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon programı birincisi Pelin Oymak, dış ticaret programı birincisi Funda Pazarcı, elektrik programı örgün öğretim birincisi Yusuf Güven, elektrik programı ikinci öğretim birincisi Mehmet Ayaz, halkla ilişkiler ve tanıtım programı birincisi Merve Ergüt, mekatronik programı örgün öğretim birincisi İsmail Kadak, Mekatronik programı ikinci öğretim birincisi Serkan Yıldırım, moda tasarımı programı örgün öğretim birincisi Simge Ay, moda tasarımı programı ikinci öğretim birincisi Gökçen Gökceoğlu, otomotiv teknolojisi programı örgün öğretim birincisi Tayfun Yalçın, otomotiv teknolojisi programı ikinci öğretim birincisi Emre Muslu, tekstil teknolojisi programı birincisi Cennet Sarabat, turizm ve otel işletmeciliği programı birincisi Müfide Eraydın, aşçılık andını okumak ve ardından aşçılık programı birincisi Merve Şayin, ikram hizmetleri programı birincisi Semih Sabuncu da ödüllerini aldılar.
Törende mezun olan öğrenciler bölüm bölüm kürsüye davet edilerek mezuniyet belgelerini alırlarken, tören bitiminde kepler havaya atıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.