Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde sınıflara bağışçıların adı verilecek

Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde sınıflara bağışçıların adı verilecek

Aydın’ın Söke ilçesinde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasının inşaatı devam ediyor.

Söke halkının katkılarıyla bugüne kadar Meslek Yüksekokulu ve İşletme Fakültesi binalarını tamamlayıp, eğitime kazandıran Söke; Mimarlık ve Tasarım fakültesi binasını da tamamlayıp eğitime kazandırmaya kararlı. Adnan Menderes Üniversitesi bünyesine kazandırılacak Mimarlık Fakültesi binasında hayırlseverleerin katılarıyla düzenlenecek olan sınıflara, hayırseverlerin isimleri verilecek. Bu yöntem yıllar önce yine Sökeliler tarafından yapılan Söke Devlet Hastanesi’nde de uygulanmış, hastanede her odaya Sökeli hayırseverlerin isimleri verilmişti.
Konuyla ilgili olarak ilk Mimarlık Fakültesi’nde ilk sınıf (amfi) inşaatın müteahhidi Mehmet Öz tarafından babası Ali Öz adına düzenlendi. Düzenlenen sınıfta kampanyanın startının verildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal ve Meclis Başkanı Nejat Sağel, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Anya ve Meclis Başkanı Behlül Er, Esnaf Oda Başkanları Ahmet Tokmakoğlu, Samet Can ve Refik Karataş da bulundu.
Mimarık ve Tasarım Fakültesi binası ile ilgili teknik bilgilerin verildiği toplantıda binanjın her bir katının bin 200 metrekare olduğu, ilk üç katta 8’er sınıfın bulunduğu, 4. Katta ise 228 metrekarelik iki adet büyük amfinin ve 4 adet sınıfın bulunduğu belirtildi. Binanın 4 bin 500 öğrencinin aynı anda ders görebilmesi için tasarlandığı ifade edildi. Kaymakam Mehmet Demirezer fakülte binasında toplam 59 adet sınıfa, katkı sağlayacak hayırseverlerin isimlerinin verilebileceğini söyledi.
Bu kampanyanın Söke’nin hayırsever halkından ilgi ve talep göreceğine inandığını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasının kaba inşaatını tamamlandı, sıva çalışmaları devam ediyor. Sınıfların düzenleme maliyetleri 15 bin TL ile 75 bin TL arasında değişiyor. Dekanlık ve Rektörlük ile yapılan görüşmelerde dersliklere hayırseverlerin isimlerinin verilmesiyle ilgili sıkıntı olmadığı görüş birliğine varıldı. Bilindiği gibi fakültemiz resmi gazetede de ilan edilerek, mevzuatla ilgili sıkıntısı da kalmadı. 15 hayırsever sınıf düzenlemeleri için şimdiden hazır olduklarını belirtti, belirlediğimiz hayırseverlerle görüşüp kampanya teklifimizi sunacağız. Bu yöntemle bu bina burada olduğu sürece hem hayırseverlerimizin ismi yaşayacak, hemde fakülte binamız tamamlanmış olacak” dedi. Kaymakam Demirezer tüm Sökeli hayırseverleri bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet etti.
“BAŞKAN TOYRAN’DAN BÜYÜK KATKI. BELEDİYE NEFES ALDIRACAK”
Daha önce Söke Belediyesi tarafından taahhüt edilen 500 Bin TL’lik katkıyı 1 Milyon TL’ye çıkardıklarını ve bu katkıyı ayni olarak yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Toyran; müteahhit tarafından maliyetlerin kendilerine bildirilmesi halinde, binanın iç dizaynı ile ilgili çeşitli kalemleri üstlenebileceklerini söyledi. Maddi sıkıntılar yaşanmasına rağmen Söke’nin önceliklerinden olan fakülte için Söke Belediyesi olarak katkı sağlamaya hazır olduklarını belirten Başkan Toyran; “Fakülte etrafında peyzaj düzenleme çalışmalarımız olacak. Daha önce ADÜ’ye tahsis ettiğimiz spor kompleksi alanı için rektörlüğün bir çalışması olacağı belirtildi. Olmayacaksa da o alanı tekrar biz geri alıp, spor kompleksi çalışmasını biz yapmayı düşünüyoruz. Tabi ki gönlümüzden geçen bu kompleksi ADÜ’nün yapması ve orada yapılacak kafeteryanın SÖKEV’in çalıştırması” dedi.
Başkan Toyran, kardeşi Mustafa Toyran’ın da bulunduğu toplantıda babaları için bir sınıf düzenleyeceklerini de açıkladı.
“TOPLANTIDA STK BAŞKANLARINDA KATKI GECİKMEDİ”
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal’ın babası adına bir sınıf düzenleyeceğini belirtti. Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş 15 Bin TL maliyetli olan sınıflardan 4 adet düzenleyebileceklerini belirtti. Ancak Kaymakam Demirezer daha büyük ebattaki amfilerin kendilerine daha çok yakışacağını belirterek, maliyeti 75 Bin TL olan 228 metrekare büyüklükteki büyük amfi düzenlemesi için Refik Karataş ile el sıkıştı.
Yapılan açıklamaların ardından Mimarlık ve Tasarım Fakültesi inşaatı gezilerek, bina hakkında bilgiler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.