SÖKE OKULLARINDA COVİD-19 İDDİASI

SÖKE OKULLARINDA COVİD-19 İDDİASI

SÖKE KAYMAKAMLIĞI VE SÖKE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

 

Söke’de koronavirüs görülen okullar olduğu yönünde iddia velileri rahatsız etti. İlçemizdeki öğretmen sendikalarının da konu hakkında sessizliğe bürünmeleri tepki çekiyor. Kendilerine ulaştığımız bazı öğretmenler, okullarında virüs görüldüğünü açıkladılar.

 

ÖĞRENCİ VELİLERİ, SÖKE KAYMAKAMLIĞINA TEPKİLİ

Virüs görülen okul olup olmadığı konusunda Söke Kaymakamlığının hiç bir açıklama yapmaması şaşkınlıkla karşılanıyor. Gazetemizi arayan bazı veliler de anlık bilgi akışı sağlanmasını isterlerken; “Söke Lisesi, Ali Rıza Efendi ilk ve orta okulu, Sıdıka İlkokulu, Özbey İlkokulu, Sazlıköy Hacı Halil Paşa ilk ve ortaokulu, Behiye Hanım Ortaokulu, Sümer Yılmaz Kocagöz Anaokulunda öğretmen ve öğrencilerde Covid-19 görüldüğü iddiası nedeniyle huzursuzuz” şeklinde tepki gösterdiler.

 

KAYMAKAM ZEYBEK AÇIKLAMA YAPMADI

Söke Kaymakamı Soner Zeybek’ten konu hakkında bilgi almak istememize rağmen sonuç alamadık. Watshap üzerinden yaptığımız yazışmada, yüz yüze ya da telefonla görüşme talebimiz kabul edilmedi. Programları nedeniyle Kaymakamlık dışında olduğu mesajını atan, döndüğünde de randevuları olduğunu belirten Zeybek, "Sorduğumuz sorlar hakkında döndüğünde basın bülteni göndereceğim" şeklinde mesaj yazdı.

Aradan geçen 2,5 saate rağmen gazetemizin e-posta adresine Covid-19 yerine sadece "önce yaya uygulaması" hakkında bilgi akışı sağlandı.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DE KAPI DUVAR

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı da talimat almışçasına telefonlarımıza çıkmadı. Defalarca aramamıza rağmen beklemeye alındık ve bir türlü telefon bağlanamadı ve geri dönüşte yapılmadı. Okullarda öğretmen ve öğrencilerde kovid-19 görüldüğü iddalarını cevaplamaktan kaçınan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adeta kapı duvan oldu.

 

BUHARKENT KAYMAKAMLIĞININ ŞEFFAFLIĞI TAKDİR EDİLİYOR

Buharkent Kaymakamlığının vaka sayılarındaki artışı basın mensuplarıyla paylaşması taktirle karşılanıyor. Vaka sayılarının artmaması için izlenen yol ve vrüs görülen okullar konusunda bilgi verildiği görüldü.

Buharkent Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Olası vaka artışının önüne geçmek amacıyla ikinci bir karar alınıncaya kadar Kızıldere ve Savcılı ilkokullarımız tatil edilmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.