SÖKE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SİYASETİN TAM GÖBEĞİNDE...

Dün bir gelişme yaşandı sormayın gitsin!
Böylesi ne görüldü ne de duyuldu cinsinden bir gelişme...
Bu gelişmeyle Söke halkı herşeyi anlamış oldu. Söke Organize Sanayi Bölgesi’ne siyaset karıştırıldığı resmen belgelenmiş oldu. AK Parti Söke İlçe Yönetimi öyle bir hata yaptı ki, adeta duvara tosladı. Söke OSB ile ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Söke İlçe Yönetimi, Söke OSB’ye siyaset karıştırdığını dosta ve düşmana haykırdı. 
AK Partili Söke Belediye Meclis Üyesi Kasım Üzüm’ün canlı yayında radyo mikrofonlarından yaptığı açıklama ise; enaz AK Parti Söke İlçe Yönetiminin yaptığı hata kadar önemliydi. 
Sayın Kasım Üzüm açıklamasıyla bu işe son noktayı koydu. “Ben AK Parti’yi temsilen Söke OSB yönetiminde yer alıyorum” şeklindeki açıklamasının üzerine söylenecek birşey kalıyor! O da, Söke OSB artık siyasetin tam göbeğindedir. Kasım Üzüm Söke Belediye Meclis Üyesi olarak Söke OSB yönetiminde yer almaktadır ama bunu bile bilememektedir. Görevini ve bulunduğu konumu yanlış özümsemektedir. 
AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer sosyal paylaşım sitesinden bana cevap vermiş ve kendince olayı kurtarmaya çalışmış.
Ama yemezler...
AK Parti'nin çiçeği burnunda Başkanı Av. Fatih Gürer, toplantının konusunun Söke OSB olmadığını belirtmiş. Ben bu açıklamaya gülerim, hem de çok gülerim sayın başkan. Konu bal gibi de Söke OSB idi. Basın toplantısında, hem de AK Parti Söke İlçe Teşkilat Binası’nda baştan sona Söke OSB konuşuldu. 
Bu Söke tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. 
Partiler üstü olan Söke OSB ne yazık ki, iktidar partisinin ilçe binasında masaya yatırılmıştır. Görünen o ki, AK Parti’nin Aydın temsilcileri, Söke OSB’ye hizmet gelmesinin önünü tıkamaya çalışmaktadır. Aydın’dan birileri tarafından gelen talimat üzerine düzenlendiği anlaşılan basın toplantısı bir fiyasko olmuştur. Basın mensubu arkadaşların sorularına hiç bir şekilde net cevaplar verilememiştir. Hiç bir basın mensubu açıklamalardan tatmin olmamıştır. AK Parti Söke İlçe Başkanı Av. Fatih Gürer her soruda kaçamak cevaplar vermiştir. Siyasette daha yeni olmasının da verdiği tecrübesizlikle ilk basın toplantısında zor anlar yaşamıştır.
Örneğin; kendisine sorulan bir soru var ki, cevabı tam bir fiyasko!!!
Usta gazeteci Ali Sarayköylü’nün yönelttiği soru, Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Söke OSB’nin seçimli toplantısında yaptığı açıklama ile ilgili. Vali Ayyıldız’ın, Söke OSB yönetimindeki isimlere güvenmemesi nedeniyle Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’i yönetim kurulu başkanı olarak önermesi hatta dikte etmesine Av. Fatih Gürer’in net bir cevabı yok.
Bu konu öyle kolay kolay gündemden düşecek gibi değil. Çok talihsiz bir açıklamadır ve kendilerine söylenen Söke OSB yönetimi sindirse de Söke halkı bu hakareti kabullenmez. 
Toplantıya katılmadığım için beni eleştiren Av. Fatih Gürer’in anlaşılan daha bir fırın ekmek yemesi ve pişmesi gerekiyor. Özellikle basın mensuplarını eleştirirken söyleyeceği sözlere çok dikkat etmeli. Sonunda madara olmakta var. Aynen benim toplantıya katılmamam konusunu diline doladığı gibi! Toplantıya katılmamış olabilirim ama yılların deneyimli muhabiri Arif Akçay oradaydı. Beni temsil ediyordu. Bu sizin için yeterli değil mi sayın başkan? 
Bir kez daha söylüyorum!!!
Aydın İli sevdalısı olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başarısını kıskananlar Söke üzerinden siyaset yapmışlardır. Aynı zamanda da Söke sevdalısı olan Başkan Çerçioğlu’nun hizmet etmemesi için her türlü ayak oyunu oynanmıştır. Aydın Valisi Ayyıldız’ın yönettiği Söke OSB’nin seçimli toplantısı bu oyunun sahnelendiği yerdir. Orada yaşananlar kabul edilemez. Sayın Av. Fatih Gürer bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Tarafsızlığı sağlamak için tarafların beyanlarını dinlememi öneren başkan avukat ağzıyla konuşmuş. Şu saatten itibaren tarafsızlık kisvesine bürünecek en son kişi sizsiniz. Söke OSB ile ilgili parti binasında basın toplantısı düzenleyerek tarafsızlığınızı yok etmiş oldunuz. 
Bu işin artık tek tarafı var o da Sökelilik bilincidir. Yapabiliyorsanız gelin hep birlikte Söke OSB’de tarafsızlığı tesis edelim. Sökelilik bilinciyle hareket edelim. Bunun için yapmanız gerekeni biliyorsunuz sanırım!!! Tabiiki, yapabilirseniz...
Başkan pusulayı şaşırdığımı iddia etmiş. Ne siz ne de başkası Söke OSB üzerinden oyun oynayamaz. Hele hele partiliniz Kenan Özcan Ortaklar'dan hiç oynayamaz. Söke OSB toplantısı yapılırken, biri partiliniz olmak üzere iki Söke OSB yöneticisi neredeydi? Tabiiki, Ortaklar'da Cuma Namazı’nda. Ortaklar'dan toplantıya yetişemediler. Pusulayı kim şaşırmış ortada. 
AK Parti’nin Aydın’daki malum temsilcisi ve Ortaklar’daki uzantısı sayesinde Söke OSB gırtlağına kadar siyasete buyaşmıştır. Son olarak siz de bunu tescillediniz. Söke Belediye Meclisi Üyeniz ve Söke OSB yöneticisi Kasım Üzüm'ün bugün yaptığı açıklama da katmerledi. Kasım Üzüm’ün kendisine uzatılan mikrofona yaptığı, "Ben AK Parti'yi temsilen OSB'deyim!" açıklamasından da anlaşılacağı gibi Söke OSB'ye siyaseti karıştıran ve hizmetin gelmesini engelleyen sizlersiniz. Sayın Kasım Üzüm AK Parti'yi temsilen değil, Söke Belediye Meclisi Üyesi olarak orada bulunuyor. Ama kendisi farklı düşünüyor. 
Bilmem anlatabildim mi?
Sanayinin “S”sini bilmeyenlerin yer aldığı Söke OSB’nin içine düştüğü durum içler acısıdır. Ama hata bizlerde. Zamanında sesimizi çıkarmadık. “Mimar, harita ve kadastrocu bir yere kadar da; kırtasiyeci, beyaz eşyacı ve yedek parça satışı yapanlarla bu işler olmaz” diyemedik. 
Geç olsa da diyebiliyor olmamız bir başarıdır.
Bu konuda bir basın mensubu hatta bir yayın kuruluşunun sahibi olarak kendimi affetmiyorum. 
“Kral çıplak” diyemedik...
Yanlışı gördük ama sesimizi çıkaramıdık.
“Acaba mı?” diye bekleyerek, Söke’nin geleceğine dinamiti yerleştirenlerden farkımız kalmadı. Yedi ay önce yanlışı görüp, yanlıştan dönülmesi için çaba sarfetmedik ve suçluyuz!
Tarih bizi affetsin...

Önceki ve Sonraki Yazılar