Söke Ovası Sulama Birliği’nin 2017 bütçesi 14 milyon TL

Söke Ovası Sulama Birliği’nin 2017 bütçesi 14 milyon TL

Söke Ovası Sulama Birliği’nin 2017 bütçesi 14 milyon TL

Söke Ovası Sulama Birliği olağan meclis toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantında seçim heyecanı yaşayan Söke Ovası Sulama Birliği, 2017 bütçe görüşmelerinin yapıldığı yılın son toplantısını gerçekleştirdi.
Söke Ticaret Borsası toplantı salonunda Necdet Özekmekçi Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Sulama Birliği meclis üyeleri ve DSİ yetkilileri katıldı. Yoklama ve geçmiş karar özetinin oylanması ile başlayan toplantıda gündemde yer alan maddeler görüşüldü.
Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi Ekim ayı başında yapılan genel kurul toplantısında kendisine destek vererek tekrar Başkanlık görevine getiren birlik delegelerine teşekkür etti. 2004 yılından bu yana sürdürdüğü Söke Ovası Sulama Birliği başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Başkan Özekmekçi; “Bu bir ekip ve takım işi” dedi. Gündem maddeleri öncesinde yaptığı açılış konuşmasında Sulama Birlikleri’nin 2012’de çıkan yasada eksikliklere rağmen işleyişlerini sürdürdüklerini ifade etti. Tahsilat konularının netleştiğini, Söke Ovası Sulama Birliği olarak yüzde 90’ları aşan oranda tahsilat oranı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Özekmekçi; “Kanun tahsilat konusunda 31 Aralık tarihini net olarak belirlemiş. Tahsilatta bu tarihin dışında bir esneklik sağlamak söz konusu değil. Bu konuda bazı yanlış bilgiler ortada dolaşıyor ama mümkün değil” dedi. Özekmekçi ayrıca Birlik üye sayısının arttırılması konusunda da denetçilerin tavsiyelerinin olduğunu ve bazı çalışmaların olduğunu dile getirdi.
2017 Sulama ücretlerine yüzde 10 oranında zam yapıldı. Pamuk sulamasında cazibeli 44 TL, Pompaj 33 TL, Dinamo 51 TL, yeraltı 5 TL olarak gündeme getirilen übretlendirme teklifi oy birliği ile kabul edildi. 2016 fiyatlarına göre yüzde onluk artışın cazibede 43 TL’ye tekabül ettiğini ancak 1 TL’lik fark alacaklarını dile getiren Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi konuya açıklık getirdi. Sulama sistemi rehabilitasyon ve revizyon çalışmaları ile ilgili taleplerinin olduğunu belirten Başkan Özekmekçi; “DSİ yapılacak işin yüzde 10’luk kısmını peşin, geri kalan bedeli ise 10 yıllık borçlandırma olarak istiyor. Sulama sistemi rehabilitasyon ve revizyon çalışmalarının 2017 yılında başlaması çok büyük ihtimal. Bu nedenle hazırlıklı olmayı arzu ediyoruz. Bir milyon TL’lik ödenek rakamını bu 1 TL’lik farklardan ve kendi bütçemizden hazırlayıp, stokta bekletmek istiyoruz” dedi.
Söke Ovası Sulama Birliği olağan meclis toplantısında 2017 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi de görüşüldü. Yapılan görüşmede Söke Ovası Sulama Birliği’nin Gelir Bütçesi 14 Milyon, Gider Bütçesi 14 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.