Söke polisi huzur operasyonlarını sürdürüyor

Söke polisi huzur operasyonlarını sürdürüyor

Söke’de İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, turizm geçiş noktası olan Söke-Milas Karayolu üzeri Huzur Evi Hemzemin geçidinde uygulama yaptı.

Söke Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmasına, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nden 4 yaşındaki polis köpeği Aşil’de destek verdi. Uygulamada başta yolcu otobüsleri olmak üzere otomobillerde aramalar yapıldı. Kimlik sorgulamasının yanında, araçların içleri ve bagajları da Söke polisi tarafından dikkatlice arandı. Yapılan uygulamada Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik, asayiş ile kaçakçılık ve organize işlerle mücadele (KOM) şubesi ekipleri yer alırken; İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan da bizzat bulundu.
Edinilen bilgiye göre 14.00 sıralarında başlayıp, 15.30 sıralarında sona eren uygulamada polis tarafından çok sayıda araç durduruldu. Yolcu otobüslerini tek tek durduran ve kimlik sorgulaması yapan polis ekipleri, otobüslerin bagajlarını da es geçmedi. Son dönemde Söke’de yapılan uygulamalarda 1 adet silah ele geçirilirken, silahın sahibi Veysel Y.’ye 6136 sayılı kanun gereği işlem yapıldı. Ayrıca küçük bir miktar esrar maddesinin de ele geçirildiği, konuyla ilgili de bir kişiye gerekli yasal işlemin uygulandığı belirtildi.
Son dönemde ülke genelinde meydana gelen çeşitli bomba ve terör olaylarından sonra polis tüm ülkede olduğu gibi Söke’de uygulamalarını arttırdı. Söke’nin özellikle giriş noktalarında arttırılan uygulamalar, vatandaşa da güven verirken; rutin olan bu uygulamaların vatandaşlarının huzur ve güveni için devam edeceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.