Söke RAM, hizmet standartını yükseltiyor

Söke RAM, hizmet standartını yükseltiyor

Söke RAM, hizmet standartını yükseltiyor


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
2004 Kasım Ayı"ndan bu yana Söke Merkezli olmak üzere Kuşadası, Didim ve Germencik dahil hizmet ağı 318 bin vatandaşı kapsayan Söke Rehberlik ve Araştırma Merkezi(Söke RAM) hizmet standartlarını her geçen gün yükseltiyor.
Özel Eğitim Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini, bilimsel gelişmeler doğrultusunda nitelik ve nicelik boyutuyla sürekli geliştirerek, takım anlayışı ile birlikte sunan Milli Eğitim Bakanlığı"na bağlı Söke RAM, Kemalpaşa Mahallesi Özyol Sokak"taki kurum binasında hizmete başladığı 2004 Kasım Ayı"ndan bu yana birçok başarıya imza attı.
Bünyesindeki Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmet Bölümü(PDR) ile Söke, Kuşadası, Didim ve Germencik"teki eğitim kurumlarının rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesine ilişkin gerekli her türlü çalışmayı planlayıp yürütmenin yanısıra, başvuran öğrencilerin kişisel gelişimlerini destekleyerek duygusal sorunlarının çözümüne yardımcı olan Söke RAM, her geçen gün hizmet standardını ve kalitesini yükseltiyor. Söke RAM, aynı zamanda özel eğitime ihtiyacı olan 5-16 yaş aralığındaki uygun görülen çocuklara Özel Eğitim Denetleme Kurulu Raporu vererek etkin ve önemli bir görevi de yerine getiriyor.
“ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR, AYDIN BİLİM SANAT MERKEZİNE YÖNLENDİRİLİYOR”
Yurt içindeki başka RAM Merkezleri"ne haftaları ve ayları bulan geniş zaman dilimlerine nazaran gün içinde ilgili ve gerekli raporu hazırlayıp veli ve öğrencilere sunan Söke RAM, aynı zamanda Aile Mahkemeleri"nce kendisine verilen yetki çerçevesinde eğitim ve danışmanlık hizmeti de veriyor. Söke RAM, ayrıca türlü IQ ve benzeri testlere tabi tutulması sonucunda saptanan üstün yetenekli çocukları Aydın Sanat Bilim Merkezi"ne yönlendirerek önemli bir atılımda bulunuyor.
“ENGELLİLERE YÖNELİK OLARAK 19 SINIFTA HİZMET VERİLİYOR”
Söke"de 1 İşitme Engelliler Sınıfı, 1 Otistik Engelliler Sınıfı ve 6 zihinsel düzey yetersizliği bulunan öğrencilere dönü açtığı sınıflarda hizmet kalitesini iyiden iyiye arttıran Söke RAM, Kuşadası ve Didim"de açtığı zihinsel engelliler ve otistik engelli sınıfı ile de hizmet ağını sürekli genişletiyor.
“BAŞVURU KAYITLARI YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR”
Kıryarlar Özel Eğitim Uygulama Merkezi"nde ilkokul-ortaokul düzeyinde ve Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi"nde ilkokul, ortaokul ve lise dahil toplamda Söke, Kuşadası ve Didim"den 70 öğrenciye taşımalı eğitim hizmeti de sunan Söke RAM, bina yetersizliğinden ötürü en son güncel talepleri karşılayamamakta. Söke Mesleki Eğitim Merkezi"nde lise yaş aralığında hafif düzeyli zihinsel engeli bulunan 80 öğrenciye el sanatı, mobilya ve dekarosyon gibi iş kursları da veren Söke RAM, okul döneminde ise psikolojik ve rehberlik servisinde çalışan uzmanlara, yöneticilere, öğretmen ve velilere yönelik eğitim faaliyetleri de düzenliyor.
Özel Eğitim Bölümü"ne başvurmak isteyenlere kapılarını ardına kadar açan Söke RAM"da kayıtlar yıl boyunca devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.