Söke, Rotary’nin hizmetleri ile ışıldıyor

Söke, Rotary’nin hizmetleri ile ışıldıyor

Söke, Rotary’nin hizmetleri ile ışıldıyor


Gerçek Gazetesi / Murat TAN
Söke Rotary"nin son 10 yılda Söke"de 180 bin dolar değerinde hizmet ürettiğinin belirtildiği toplantıda, önemli hususlara temas edildi.
1987 yılının Mart Ayı"nda Mecit İsce"nin kuruculuğunda Söke"deki faaliyetlerine başlayan Söke Rotary Kulübünün 1402. Toplantısı, Kuşadası Korumar Otel"de Söke"deki basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Bu dönem içinde Söke Devlet Hastanesi"ne Ege Bölgesi"nde benzeri olmayan son sistem techizatlarla donatılmış yeni bir doğum odası kurulacağı müjdesinin verildiği toplantıda, Söke"nin Rotary bünyesindeki hizmetlerle ışıldayacağı vurgulandı.
Bu dönem için "Rotary Hizmetlerinizle Işıldasın" sloganı ve "Rotary"i halkla buluşturun" ana teması çerçevesinde Bölge Guvernörlüğü görevini Söke Rotary Kulübünün kurucularından Mecit İsce"nin üstlenmesinin Söke için büyük bir gurur olduğunun da altının çizildiği toplantıda, Dünya"da 1.2 milyon, Söke"de ise 18 üyesi bulunan Rotary Kulübü"nün toplum menfaatine dönük olarak geliştirdiği projelerden bahsedilerek basın mensupları ile istişare yapıldı.
Toplantıya konuşmacı olarak katılan ve Söke"ye Rotary Klubü bünyesinde Söke"ye yapılan hizmetlerden bahseden Söke Rotaryen Ailesi"nin kurucusu ve en yaşlı üyesi Sami Nalıncı, önemli hususlara temas etti.
Toplantıda ilk olarak Sökeli rotaryenlere ve davetli basın mensuplarına seslenen Söke Rotary Kulübü Başkanı Halil Karaaslan, ”Ağustos Ayı üyelik geliştirme ayıdır. Biz büyümek ve halkımıza açılmak istiyoruz. Dostluklar artsın istiyoruz. Talipler üyelerimiz ile görüşsün, titiziz fakat herkese açığız” dedi.
“HAYALLERİMİZ ÇOK, OLANAKLARIMIZI
KISITLI ANCAK AZMİMİZ YÜKSEK”
"Rotary ve Basın" konulu toplantıda Rotary hakkında bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Başkan Karaaslan, “Rotary dünya çapında yaygın büyük bir kuruluş. 1905 yılında kurulmuştur. Bugün için BM"de tek odası olan bir kuruluş. Profesyonellerce idare ediliyor. Hayallerimiz çok, olanaklarımız kısıtlı ancak azmimiz yüksek” şeklinde konuştu ve kürsüye Sami Nalıncı"yı davet etti.
1967-1970 yılları arasında Söke"de gazetecilik yaptığını belirten Nalıncı, “Basının ilkeleri doğrultusunda Söke"de birçok hizmet gerçekleştirdik, halkın sesi olduk. Basının ne denli önemli olduğunu çok iyi biliyorum” dedi.
Söke Rotaryen Ailesi"nin Söke"ye kazandırılmasında aracı olduğu hizmetlerden bahseden Nalıncı, “Rotary Kluübü dünya üzerindeki gönüllü hizmet kuruluşlarının ilkidir. Rotary öncelikle her üyesinden kendi ülkesinin vatandaşlık sorumluluğunu taşımasını ister. Bir rotaryen kendisini uluslar arası anlayışı ve barışın gerektirdiği sorumluluğun da gereğini yerine getirmek zorunda hisseder” diye konuştu.
“SÖKE"DE SON 10 YILDA 180 BİN DOLARLIK
HİZMET GERÇEKLEŞTİRDİK”
Söke Rotary Klübü"nün Söke Devlet Hastanesi"ne interaktif TV sistemi, 2 yeni doğum bölümü, okullarla ilgili olarak her biri 16-20 bin dolar değerinde olan Sıdıka İlkokulu, Batı Çimento İlkokulu, Çeltikçi İlkokulu, Endüstri Meslek Lisesi"ne bilgisayar labarotuarı kazandırdığını belirten Nalıncı, “Söke"de son 10 yılda 180 bin dolarlık hizmet gerçekleştirdik. Bu hizmetler Bölge Guvernörü ve Uluslarası Rotary aracılığıyla Söke"ye kazandırılan hizmetlerdir. Her yıl yurtdışına öğrenci gönderiyoruz, yurtdışında gelen öğrencileri ağırlıyoruz. Rotary Klübü tarafından birçok Sökeli öğrencimize burs veriyoruz. Bu burslar sayesinde birçok öğrencimiz doktor, mühendis, hukukçu olarak meslek sahibi olmuşlardır. Her yıl okuma yazma kursları, meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Söke Halk Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu projeyi dönem başkanlarımız aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Pamuk Toplama Operatör Kursu düzenleyerek üreticilerimizin menfaati için meslek sahibi olmak isteyenlerin istifade etmesini sağlıyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan arındırabilmek için projeler üretiyoruz. Köylerimizde ve merkezde sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. Önemli hastalıkların teşhisinde ve tedavi konusunda yardımcı oluyoruz. Meme kanserinin ön teşhisi için bu sene dönem başkanımız sayesinde bunu da gerçekleştireceğiz” dedi.
“BÖLGE GUVERNÖRLÜĞÜ
GURURUNU YAŞIYORUZ”
Daha sonra eski Dönem Başkanı Burak Semerci konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı ve 2014-2015 yılını kapsayan dönem itibariyle İzmir-Çanakkale-Denizli-Fethiye"yi kapsayan ve 1920 üyesi olan 64 kulübün 2440. Bölge Başkanlığı"nın Mecit İsce tarafından yürütüldüğünü belirtti. Bölgede ana ağırlık Bursa ve İzmir"in olduğunun altını çizen Semerci, “1987 yılından bu yana Söke Rotary"nin yapmış olduğu çalışmalar göz önünde bulundurulacak Güvernörlük makamı 13 Nisan 2014"de İsce"ye tevdi edilmiştir ve bizlere bu gurur yaşatılmıştır. Guvernör olma gururunu bize yaşatan İsce"ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.Rotary Kulübü hakkındaki asılsız birtakım yakıştırma ve spekülatif yaklaşımlar olduğunun da altını çizen Semerci, “Rotary Zenginler Kulübü değildir, faaliyetlerimiz yeme-içmeye dayalı da değildir. Söke"ye yapılan hizmetler ortadadır. Biz Söke"ye hizmet etmeye adanmış gönüllülerden oluşan küçük ve mütevazi bir grubuz. Tuzburgazı"na 4 yıl önce anaokulu kazandırdık. Söke Rotary, bölgesinde çok iyi bir konumdadır, hizmet ve projelerimiz katlanarak devam ediyor” dedi.
“ROTARY BİR MASON KULÜBÜ DEĞİLDİR!..”
Söke Rotary Kulübü Uluslarası Başkanı Mustafa Cem Tuntaş"ın da önemli konulara temas ettiği toplantıda Söke"de gerçekleştirilen hizmetler için sağlanan kaynaktan detayıyla bahsedildi. Büyük yatırımların merkezi İsviçre"de bulunan dünyanın en büyük vakfı Rotary bünyesinde toplanan fon aracılığıyla gerçekleştiğini belirten Tuntaş, “Biz adeta 1"e 10 alıyoruz. ABD ve Avrupa"daki kulüplerin yukarıdaki bahsedilen hizmetlere dönük ihtiyaçları yok. Ancak Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere ayrılan belli bir fon söz konusu. Biz veren değil alan tarafız” dedi. Rotary"i toplumda yeri bulunan meslek sahibi kişilerin bulunabilecekleri bir kulüp olduğunun altını çizen Tuntaş, “Rotary bir mason kulübü değildir. Söke Rotary, topluma faydalı olmak isteyen işadamları ve işkadınlarından oluşur. Önümüzdeki dönemde bilgisayar labarotuarı açılışı yapacağız. Söke Devlet Hastanesi"ne yeni bir doğum odası yapacağız. Gelen hasta doğumunu yapacak ve yataktan hiç kalkmadan odada bulunan küveze bebek konularak doğum gerçekleştirilmiş olacak. Bu projenin maliyeti yaklaşık 35 bin TL"dir. Ege Bölgesi"nde şu an için böyle bir doğum odasının eşi ve benzeri olmadığını söyleyebilirim. Bunu Söke"ye bir ilk olarak biz kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.
“MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS İÇİN
STAND KURACAĞIZ”
Basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren yemekli toplantıda son olarak ise Op. Dr. Halil Karaaslan, yeni dönem projelerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Açıklamasında tüm hizmetlerin toplum yararına olması için çalıştıkların vurgulayan Başkan Karaaslan, “11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Söke Sanayi, Tarım ve Ticaret Fuarı"nda açacağımız sağlık standında uzmanlarımızla kolon ve meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Dağıtacağımız broşür ve stand ile bu konuya ilişkin bir farkındalık ortaya koyacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.