Söke Şehit Ailelerinden İmralı sürecine tepki

Söke Şehit Ailelerinden İmralı sürecine tepki

Söke Şehit Ailelerinden İmralı sürecine tepki


█ Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"nden, son dönemde gündemde olan İmralı görüşmeleri ile ilgili tepki geldi. Barıştan yana olduklarını, akan kanın durmasının en büyük temennileri olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Hüseyin Çalışkan; İmralı"da kalan çocuk katili terörist başı ile görüşülmesini içlerine sindiremediklerini ifade etti.
Kim ne derse desin Abdullah Öcalan"ın 40 bin kişinin katili, 6 bin askerimizi şehit eden vatan haini olduğunu dile getiren Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan; “Bu adama hükümetimiz kalkıp televizyon veriyor krallar gibi orada bakıyor, biz şehit babası olarak dernek olarak vatandaş olarak bu yaşanan sürece üzülüyoruz. Teröre kucak açılıyor kendi öz evlatlarımıza PKK"ya üyesin diyerek içeri atıyorlar bu durumlar bir şehit babası olarak beni üzüyor” dedi.
Türkiye toprakları üzerinde Türk-Kürt ayrımının olmadığını ancak ülkenin kötülüğünü isteyenlerce, iki kardeş halkın ikiye ayrıştırıldığını ifade eden Hüseyin Çalışkan; Devletin PKK ve uzantılarını çok şımarttığını söyledi. Çalışkan; “Başbakanın yapmış olduğu açıklamaları hoş karşılamıyoruz. Devlet PKK ve uzantılarını çok şımarttı, bunlarla pazarlık olmaz. Dernek olarak bu yaşanan süreci desteklemiyor ve hoş bulmuyoruz o zaman bizim evlatlarımızı geri versinler, bütün PKK"lıları serbest bıraksınlar. Ben bir tek erkek çocuğu sahibiydim, bir tek oğlumu kaybettim. Ne için şehit oldu bizim çocuklarımız” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.