Söke sivil toplum kuruluşlarından ‘Zeytin Dalı’na destek

Söke sivil toplum kuruluşlarından ‘Zeytin Dalı’na destek

Söke Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasıyla, Suriye sınırları içinde gerçekleşen Zeytin Dalı Operasyonu’na destek verdiklerini dile getirdi.

Basın açıklamasında Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi, Esnaf Odaları (Demirciler, Bakkallar, Berberler, Şoförler, Meyve ve Sebzeciler), SÖGİAD Başkan ve temsilcileri bulundu.

 

Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Türkiye’nin gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun yanında olduklarını söyledi.

 

Söke Esnaf Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Söke Şoförler Odası Başkanı olan Refik Karataş ise yaptığı açıklamada, “Türkiye sınır güvenliğini sağlamak, bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör örgütlerini temizlemek, bölgede huzur ve barış ortamını sağlamak için harekat başlatmıştır. Zeytin Dalı Harekatı evrensel hukuk ve BM Güvenlik Kurulu terörle mücadele kararları ile BM sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Bu harekat meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Zeytin Dalı Operasyonuyla Türkiye terör örgütleri ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir. Bunu daha önce Fırat Kalkanı Operasyonuyla gösterdik. Bu nedenle Türkiye’nin başlattığı her iki harekatta da Suriyeli göçmenler ve mazlum durumdaki yerel halk tarafından da desteklenmektedir. Devletimizin aldığı kararın arkasındayız ve tüm benliğimizle destekliyoruz. Söke Esnaf camiası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız” dedi.

 

Basın açıklamasında Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kutlay, SÖGİAD Başkanı Bilal Ülker, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal da açıklamayı destekleyen ifadeler kullanarak, gerçekleştirilen operasyona destek verdiklerini dile getirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.