Söke Tariş, kendi ayakları üzerinde duruyor

Söke Tariş, kendi ayakları üzerinde duruyor

Söke Tariş, kendi ayakları üzerinde duruyor


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, 1 aya kadar Sarıkemer"de depo açacaklarını ve 60 adet rolarjin çırçır fabrikası monte edeceklerini belirtti.
Kooperatif"in geleceğe dönük yatırımları ve üreticinin menfaatine dönük tesisleşebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Başkan Özer, “Sarıkemer"de tamamen kooperatifin kendi imkanlarıyla başka bir yerden gelir elde etmeksizin Söke Merkez"de bulunan depomuzu değerlendirerek başlattığımız 2. 500 m² kapalı alanda inşa çalışmalarımız devam ediyor. 60 adet rolarjin makinelerle çırçır fabrikası monte edip 2014 sezonunda çiftçilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
“ÖZERKLEŞME ÇİFTÇİMİZİN
MENFAATİNE OLACAKTIR”
Yeni çıkan yasal düzenlemeler kapsamında şekillenen ana sözleşme gereğince kooperatiflerin özerkleşmesinin önünün açıldığını da belirten Başkan Özer, “Buna istinaden kendi imkanlarıyla bireysel olarak çalışmalar sürmektedir. Artık kooperatiflerin kendi bünyesinde alım satım yaparak fiyat belirleyebilmesinin önü açılacak. Ancak sorumluluk yöneticilerin oluyor ve Bakanlık 2 sene üst üste zarar edilirse kooperatifi kapatacağını da belirtiyor. Bunun yanısıra özerkleşme daha özgür imkanlar dahilinde yeni projeler geliştirerek uygulamaya sokması çiftçilerimizin ve üreticinin menfaatine olacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.