Söke Tren Garı Restorasyon Projesi için düğmeye basıldı

Söke Tren Garı Restorasyon Projesi için düğmeye basıldı

Söke Tren Garı Restorasyon Projesi için düğmeye basıldı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)"nin Söke Tren Garı Projesi kapsamında ihaleye çıkıldı. Anlaşma sağlanan yüklenici firma yetkilileri etüt çalışmalarda bulunmak üzere Söke"ye geldi..
Yüklenici firma yetkililerinin en kısa zamanda Söke Tren Garı Projesi için ilerleyen günlerde etüt çalışmaları hızlandıracağı öğrenilirken, çalışmaların fiili uygulamaya yönelik olarak en geç 2014 yıl sonuna kadar yetiştirilmesi ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü"nden gerekli izinlerin alınmasıya ilk etap çalışmaların 6 aya kadar başlatılması düşünülüyor. 6 ay içinde başlayacak çalışmalar kapsamında gerçekleşecek olan gar çevresindeki düzenlemeler, Söke"nin çehresini adeta kökünden değiştirecek. TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğünce projelendirilen Söke Tren Gar"nın Restorasyonu ile istasyon güzergahı dahilinde müze, konuk evi, yerel ürün satış yerleri, kafelerin yanısıra demiryolu şeridine yayaların girmemesi için de düzenleme yapılacak.
En son Söke Tren Garı"nın arkasındaki manavdan itibaren araç park edilen noktalarda yapılacak olan düzenleme sonrası yayalara yönelik olarak demiryolu raylarının tren ulaşımına kapalı kısmında özel geçit için ölçüm ve parasal değerlendirmenin yapıldığı da edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.