SÖKE ÜVEY EVLAT MI?

SÖKE ÜVEY EVLAT MI?

Söke Meyve ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı M.Ümit Coşkun 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında yine öğrenci alımı olmaması nedeniyle sosyal medyada bir basın açıklaması yayınladı.

Söke Meyve ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı M.Ümit Coşkun'un yapmış olduğu basın açıklaması ise aynen şöyle: 

Bizler Söke halkı olarak 7 den 77’ye hepimiz kendi bütçemize göre şu anda hizmet veren 25 kuruluşu kendi paramızla yaptık. Her zaman da yapmaya hazırız.
Fakat yine bu halk bağışlarıyla milyonlar ödeyerek Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesini yaptı. Sarıkemer’den elleri öpülesi Ayşe Avcı annemiz tarlasını satarak fakülte inşaatı için 600 bin lirasını bağışladı. İlkokula giden çocuklarımız fakülte inşaatı için okul harçlıklarını bağışladı. Şehir içi dolmuşları günlük kazancını, işçiler yevmiyelerini, esnaflar günlük kazançlarını bağışladı. Birçok iş adamları binlerce lira gelirlerini, belediye yatırımından kesip binlerce lirasını, Esnaf Kefalet Kredi kooperatifi, Ticaret Odası, Ziraat Odası, Esnaf Odaları ve de borsası binlerce lira bağış yaptılar. Kurban bayramında vatandaşlar bayramlaşmayı bırakıp, katkı olsun diye kurban derilerini fakülte inşaatına bağışladılar.
2014 yılında temeli atılan; Fakülte inşaatının 2015 yılında tamamlanması planlanıyordu. Mimari, iç mimari, şehir ve bölge planlaması ve endüstriyel ürün tasarımı bölümleri olmak üzere 4 bölüm açılacak, 2016 yılında her bölüm için 100'er öğrenci alımı gerçekleşeceğinin sözü veriliyordu. Bakanı, vekili, valisi hani verdiğiniz sözler? Bırakın 2016 yılını 2020 yılına girdik. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında yine öğrenci alımı yok… Bina çürümeye yüz tuttu… Yazık günah değil mi bu insanların emeklerine, umutlarına…
Bakan sözünde durmuyorsa,
Vekiller sözünde durmuyorsa,
Vali sözünde durmuyorsa,
Yani hükümet Söke’yi cezalandırıp üvey evlat muamelesi yapıyorsa, söz bitmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.