SÖKE ZİRAAT ODASI SU, TOPRAK, YAPRAK ANALİZ LABORATUARI AÇILDI

SÖKE ZİRAAT ODASI SU, TOPRAK, YAPRAK ANALİZ LABORATUARI AÇILDI

- AÇILIŞA KATILAN TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR:- "YENİ DÖNEMDE ANKARA DÜZEYİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

(İHA) - Söke Ziraat Odası bünyesinde kurulan su, toprak, yaprak analiz laboratuarı düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışa katılan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yeni dönemde Ankara düzeyinde çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Su, yaprak, toprak analiz laboratuarının açılış törenine Şemsi Bayraktar'ın yanı sıra, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Mesut Kırcalı, Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, çevre ilçelerin Ziraat Odaları Başkanları, üretici kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve çok sayıda üretici katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, toprağın ve buna bağlı olarak çevrenin korunması gerektiğini ayrıca tarımın bilimsel olarak yapılması gerektiğine dikkat çekti. Söke'de oluşturulan laboratuarın bölge için büyük avantaj sağlayacağına dikkat çeken Ateşoğlu, "Laboratuarın oluşturulmasında emeği olan başta ziraat odası yönetimi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Törende konuşan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin bir çok yerinde benzer laboratuarları ilk ve tek olarak Ziraat Odalarının oluşturduğuna dikkat çekti. Bu durumun kendisini çok fazla memnun ettiğini dile getiren Şemsi Bayraktar; "Türkiye'de ziraat odaları'nın tarımın sorunlarını dile getirmesine 'popülizm' yapıyor diyorlar. Biz tüm doğal afetlere açık üretim yapıyoruz. Üretici ve üretimin olmadığı takdirde bu ülkede insanların yemek bulamayacağını dile getiriyoruz. Bunları söylemek popülizm yapmak değildir. Yeni dönemde tüm bakanlarımızı tek tek dolaşacağız. Tarımda üretim maliyetleri ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Tüm sorunlarımızı anlatacağız. Son seçimlerde Türk çiftçisi size jest yaptı, szde bu jestin karşılığını verin diyeceğiz. Ankara'da çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek. En büyük sorunumuz kuraklık. Söke'nin ve bölgenin kuraklıktan çok daha fazla etkilendiğini biliyoruz. Türkiye'de sigorta kanunu çıkmış olsa da alt yapıda yaşanılan sıkıntıların ayrıca üreticinin yeni kanuna ayak uydurmasının zaman alacağını biliyoruz. Tarım sigortaları kanunu ile ilgili çalışmalarımız da var. Sektörün sıkıntılarını aşması için çalışmalarımıza Ankara düzeyinde devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Söke Ziraat Odası Su, Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuarı, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı'nın kurdele kesmiyle hizmete açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum