Söke Ziraat Odası yeni dönemde markalaşmaya ağırlık verecek

Söke Ziraat Odası yeni dönemde markalaşmaya ağırlık verecek

Şubat ayı başında genel kurul toplantısını yaparak Kemal Kocabaş’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yılmaz Özel’in Meclis Başkanlığında yoluna devam eden Ziraat Odası yol haritasını basın ve kamuoyu ile paylaştı.

‘Söke için daha yapılacak çok iş var’ diyen Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, yeni dönemde markalaşma konusuna ağırlık vereceklerini söyledi. Söke’nin pamuk başta olmak üzere zeytin ve zeytinyağı, narenciye, hayvancılık, bal ve küner üretimlerinin yapıldığı tarım kenti olduğunu belirten Kemal Kocabaş, Söke pamuğunun markalaşması açısından uzun yol kat edilemediğini söyledi. Söke pamuğu tescilinin elde edilmesi için çalışmalarının devam edeceğini belirten Kemal Kocabaş; Borsada satışı yapılırken Söke pamuğunun tescilinin göz önünde bulundurularak değer bulmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda Söke pamuğunun tescili için borsa başta olmak üzere tüccarlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.
Pamukta markalaşmak için pamukta kalitenin korunması veya sağlanmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Kemal Kocabaş; “Pamukta kalite konusunda Borsamız ile çalışmalarımıza başlamıştık. Ziraat Odası olarak pamuğun çiğ yağışından etkilenmesinin önüne geçmek için, çiğ ölçümlerinin de yapılabildiği gezici meteoroloji istasyonu kurmak istiyoruz. Çevre Bakanlığı nezdinde Söke’de 3 noktaya meteoroloji istasyonu kurulması için girişimlerimiz var” dedi.
Söke’de Kaygıllı ve Karacahayıt Kooperatiflerinin zeytin ve zeytinyağında organik sertifikalarını almaya başladıklarını belirten Kemal Kocabaş; “Bu markalaşma adına olumlu bir adım. Türkiye geneline organik zeytinyağı üretiminin gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.
Türkiye’nin en işlek ve en uzun karayollarından birinin Söke-Milas Karayolu olduğuna dikkat çeken Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; “Bu karayolu üzerinde ürünlerimizin perakende satışlarının yapılabileceği satış noktalarının oluşturulmasını istiyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemiz ve Söke Belediyemiz ile görüşmeler yapıyoruz. Bir malın markalaşmasında perakende sektöründe işlem görüyor ve yer alıyor olması lazım” dedi.
Menderes’in güney kısmında yapılan toplulaştırma çalışmalarının kuzey bölgede de yapılması gerektiğini belirten Kemal Kocabaş, geçmiş dönemde başlatılan zeytinlik yollarının açılması çalışmalarının Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle devam edeceğine inandığını söyledi. Üretim için elektrik enerjisinin önemine değinen Kemal Kocabaş Söke Ovası’nda güneş enerji sistemlerinin arttırılması için bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını, çeşitli üretici birliklerinin kurulmasına yeni dönemde de destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Kemal Kocabaş Söke Ovası ve tarım sektörü için önemli olan özellikle Söke Milas Karayolu üzerinde alternatif yolların düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR”
Geçtiğimiz Pazar günü Söke deve güreşlerinde görüşerek Söke Ovası içinden geçen eski Özbaşı yolu ile ilgili sıkıntılarını Özlem Çerçioğlu ile paylaştıklarını belirten Kemal Kocabaş; “Daha ertesi gün büyükşehir ekipleri eski Özbaşı yolunda çalışmalara başladı. Bu yol Sökeli üretici için çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıya katılan Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli, Büyükşehir Belediyesi’nin ova ve köy kollarında yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Söke Ziraat Odası’nın yeni yönetimie görevlerinde başarılar dileyen Akkentli; Karacahayıt, Nalbantlar, eski Özbaşı yolunda yama ve yol onarım çalışmalarımız başladı. Daha sonra Yeşilköy, Köprüalan ve Karakay güzergahında çalışmamız olacak. Bu noktayla ilgili olarak madencilerle önümüzdeki hafta madencilerle bir toplantı yapılacak. Bazı noktalara parke taşı döşemesi yapmamız da söz konusu. Teknik ekibimiz konuyla ilgili çalışmalarını yapıyor” dedi. Ziraat odası Başkanı Kemal Kocabaş’ın Milas Karayolu ile ilgili taleplerine istinaden konuşan Fatih Akkentli; “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu yola çok önem veriyor. Seçimden sonra peyzaj çalışmaları Milas Karayolundan başladı. Ayrıca Söke Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz yolun sağ ve solunda iki taraflı yeşil bant çalışmaları devam ediyor. Buradan Söke Belediyemize de bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarımsal ürünlerin perakende satış yerleri için üç nokta belirlendi, bu konuyu Karayolları ile görüşeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.