Söke’de bu yıl 4. sü düzenlenen Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri

Söke’de bu yıl 4. sü düzenlenen Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri

Söke’de bu yıl 4. sü düzenlenen Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri 30 Ağustos Perşembe günü başladı.

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek (haber)
Söke"de bu yıl 4. sü düzenlenen Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri 30 Ağustos Perşembe günü başladı. Etkinliklerin açılış töreni Fatma Suat Orhon Sanatevi ve Müzesinde gerçekleştirildi. Söke Magensia Sanat Galerisi sanatçılarının hazırladığı karma resim sergisinin de gezildiği açılış törenine Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, CHP"li Aydın İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er ve konuklar katıldı. Sunuş açılış konuşmasının ardından kürsüye Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu geldi. Kuraklıktan dolayı Sökeli üreticinin zor bir sezon geçirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Ateşoğlu, ”Festivalin 4. yılındayız. Ben son üç yıldır bu etkinliklere katılıyorum. Söke ismi pamukla öne çıktığı gibi ilçe ekonomisi de pamuğa endeksli.
Pamuk fiyat etmezse ilçede tüm iş kolları durgunluk yaşıyor. Bu yıl yaşanan kuraklığın en az zayiatla atlatılmasını diliyor, festivalin ve pamuk hasat sezonunun tüm ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ardından Magnesia sanat galerisinin 14 sanatçısının pamuk üzerine yaptıkları resim çalışmaları tuvalden yansıdı. Konuşmaların ardından sanat galerisi gezilirken pamuk tohumunun toprakla buluşmasından çapasına ve hasadına kadar ulaşan evresi tuvallerde canlandırıldı. Ardından bu yıl Söke Ovası"nda ilk pamuğu hasat eden Doğanbey Köyü"nden Ramazan Arslan"a plaket verildi. Buradaki tören müze bahçesinde verilen kokteyl ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.