Söke’de Çanakkale şehitleri anma töreni

Söke’de Çanakkale şehitleri anma töreni

Söke’de Çanakkale şehitleri anma töreni

lk tören Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

 

İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Garnizon Komutanı İstihkam Albay Uğur Hakan Kocatürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, ilçe protokolü, okulların öğrenci grupları ile askeri erkân’ın hazır bulunduğu törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Anıta Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği çelenkleri sunuldu.

 

Çelenk sunum töreni sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Garnizon Komutanlığı’nda görevli Topçu Teğmen Emre Temlioğlu yaptı. Teğmen Temlioğlu konuşmasında; Bugün Türk Milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından aziz tutan, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını seve seve fedan eden kahraman şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Şehitler vatanları uğruna canlarını vererek, kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran, her sayfası altın harflerle yazılmış şanlı tarihimizin kahramanlarıdır. Onlar toprak ve su ile yoğrulduğunda çamur, kanla yoğrulduklarında ise vatan olur” dedi.

 

Günün anlamına ilişkin olarak Şehit Emre Acar Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Ece Kocaoğlu ile Sökeli yerel şairlerden Saffet Mantar şiirlerini okudu.

 

Günün anlam ve önemine ilişkin bir diğer konuşmayı ise Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ulvi Atmaca yaptı. Atmaca konuşmasında; “Bugün burada dönmemek için gidenleri, tarihin yazdığı en şanlı en gerçek kahramanları yad etmek, Çanakkale Zaferini kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak üzere toplandık. 102 yıl önce yüzbinlerce vatan evladı bu toprakları savunmak için canlarını verdiler. Amacımız geçmişteki zaferlerle gururlanmak değil. Eğer amaç vatan savunması ve hürriyet, bir ölüm-kalım mücadelesi ise buna savaş diyemeyiz. Unu anlatmak boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş topraktır. Bana Çanakkale’yi üç kelimeyle anlat deseler, ‘geldiler, gördüler ve döndüler’ derdim. Bu aziz vatan toprakları uğruna canlarını vermiş tüm kahramanlarımızı saygıyla ve şükranla anıyoruz” dedi.

 

Cumhuriyet Meydanındaki tören konuşmaların ardından sona ererken Söke Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliğe geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.