Söke’de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Söke’de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Söke’de de büyük bir çoşku ve gururla kutlandı.

Kutlama töreni Hükümet Meydanı’nda saat 10.00’da, Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Garnizon Kamutanı Kurmay Topçu Albay Murat Kanduk ve Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in halkın bayramlarını kutlamaları ile başladı. İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Takvimler 29 Ekim 1923 gününü gösterdiğinde, binlerce yıllık tarihe sahip Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, yeni devletin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir. Son yüzyılını savaşlar, toprak kayıpları ve yönetimde oluşan zaaflar ile geçirmiş olan Osmanlı Devleti ise zaten 1918 yılı itibariyle fiilen sona ermişti. Türk milleti yeni bir kurtuluş mücadelesi vererek kazandığı zaferini, Cumhuriyeti ilan etmiştir.
Milli Mücadele’nin yüzüncü yılı olması hasebiyle, bu sene başka bir anlamda taşımaktadır. Gerek öncesi, gerek Milli Mücadele yıllarını ve gerekse bugüne kadar olan süreci iyi değerlendirmek, anlamak ve çocuklarımıza doğru şekilde anlatmak icap etmektedir. Zira Atatürk’ümüzün geleceğimizi emanet emanet ettiği gençlerimizi iyi eğitemez, milli şuur veremez isek emaneti korumamız güçleşir. Demokratik, Laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağına olan inançla, başta sizler olmak üzere, yüreklerinde Cumhuriyet aşkı yer alan herkesin Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.

foto-1.jpg
Söke ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çeşitli halk oyunları ve gösteriler ile devam ederken, askeri birliklerin ve törene katılan okulların resmi geçitleri ile son buldu.

foto-3.jpg

foto-2.jpgfoto-4.jpgfoto-5.jpg

foto-7.jpg

foto-6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.