Söke'de “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç turnuvası sona erdi.

Söke'de “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç turnuvası sona erdi.

Söke’de Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen; Federasyon, İlçe Kaymakamlığı, Söke Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokolle hayata geçen “Doğru Hamlede Buluşalım” satranç turnuvası sona erdi.

Proje kapsamında yer alan Akçakonak, Savuca Fatma Suat, Vakıfbank, Hacı Kazımoğlu ve Sadullah Kuşada İlkokulları arasında yapılan satranç turnuvası; Akçakonak Ortaokulu’nda gerçekleşen törenle sona erdi. Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Milli eğitim Şube Müdürleri Mehmet Apaydın ve Ünal Şimşek, Söke’de satranç sporuna büyük katkı sağlayan SİBAŞ fabrikasının sahipleri Suat ve Bülent Zeytinoğlu, okulların müdürleri ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
“Doğru Hamlede Buluşalım” projesi kapsamında 5 okullu turnuvanın yanında gençlik haftasında bir başka satranç turnuvasının düzenlendiğini belirten Satranç Federasyonu Söke İlçe Temsilcisi Levent Yıldız; bir başka önemli turnuva olan Söke Belediyesi-Remzi Zeytinoğlu satranç turnuvasının da 12-14 Haziran tarihlerinde yapılacağını belirtti. Yıldız; “Protokol kapsamında çocuklarımıza sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlanması, çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan korumak, Söke’den şampiyonların çıkmasını amaçlıyor” dedi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerin birinci olduğunu belirten Levent Yıldız, “Doğru Hamlede Buluşalım” projesine destek veren herkese teşekkür etti.
Gerçekleşen törende turnuvaya katılan okulların öğrenci ve öğretmenlerine katılım belgeleri ile öğrencilere madalyaları verildi. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer projenin çocuklara satrancı sevdirmenin yanında, çocukların boş vakitlerini verimli şekilde geçirmelerinin önünü açacağına inandığını belirterek, katılımcıları ve destek veren herkesi kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.