E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

SÖKE’DE DP YÜKSELİŞTE

 

 

Söke’de, Mızrap Nazlı ve  Musa Avcı gibi iki deneyimli ve çevreleri geniş politikacıların başarılı çalışmaları meyvelerini vermeye, Söke’de DP yükselişe geçmeye başladı. Eski AP ve DYP’liler ile köylüler ve kasabalılar bu partinin saşarında toplanmaya başladılar. Bana kadar gelerek, “Çiftçilerin ve esnaşarın tek umudunun DP olduğunu” açık açık söyleyenler var. Demirel ve Rahmetli Özal’ın misyonunu ancak DP’nin yüklenip yürütebileceğini, halkla kucaklaşmanın ancak bu felsefe ile mümkün olacağını söylüyorlar. Halkla kucaklaşma dedikleri doğrudur. Sayın Mızrap Nazlı bayram süresince kahveleri, dükkanları dolaşarak bayramlaştı. Halk böyle sıkıntılı günlerde, bu tür davranışları arıyor ve teselli buluyor. Başkaları tarafından küçümsense de, bu tür davranışlar puan topluyorlar.

İlerisi içinde yatırım oluyor. Halkımız partilerini ve onların temsilcilerini hiç değilse bayramdan bayrama da olsa yanında görmek, onlardan manevi güç almak istiyor. Bu beklentide normaldir ve Sayın Mızrap Nazlı’da bayram süresince bunu yaparak görevini başarı ile tamamladı.Söke Halkı’na ve insanımıza gösterdiği bu saygıdan dolayı başta Mızrap Nazlı ve arkadaşlarını kutluyor, teşekkür ediyorum.

Bütün yazılarımda vurguladığım gibi tabana oturamamış olan partiler, sel suları gibidir, hızlı akar ve çabuk tükenirler. Ama tabana oturmuş partiler ise yavaş akan derin sulara benzer. Onların akışı ve enerjisi asla bitmez. DP 1945 ruhu ile doğdu ve kısa sürede tabana oturdu. Kesintisiz üç dönem seçimi kazandı. 27 Mayıs Devrimi olmamış olsa idi, bu taban onları yine iktidar yapacaktı. Kısa bir aradan sonra aynı taban bu partiyi bu kerre AP adı altında iktidar yaptı. Bu kerre önüne 12 Eylül çıktı. Bunu da kısa bir surede atlatıp, DYP adıyla aynı taban yine iktidar olmayı başardı. fiimdi ise diğer partileri deneyen bu sağ taban bu kerre yine DP’ye yönelerek, kır atı şahlandıracağa benziyor.

Partilerin yerel yönetim seçimlerine hazırlandığı şu hummalı günlerde, DP Başkan adayını bulmuş, menfaatlerden uzak bir biçimde çalışmalarına başlamıştır. fiu anda yaptığı araştırmalarla, “SÖKEYİ NASIL KALKINDIRABİLİRİZ”in peşinde. Gerçekten Söke’nin ve Sökeli’nin buna çok ihtiyacı vardır. Mızrap Nazlı, Belediye Başkanı seçilirse, hiç zaman kayıp etmeden, Söke’yi kalkındıracak olan projeler üzerinde çalışacağını söylüyor. Daha şimdiden bu projeleri tanımaya çalışıyor. Zaten çalışma tabanın görüşü ile şekillenir. Halkın istekleri nelerdir, bu isteklere nasıl ulaşırız? Bu yolları bulduysanız problem kolay olur. Biz öğretmenler, öğrencilerimize daha çok problemi çözme yerine tanıtmayı, anlamalarını sağlamayı yeğleriz. Daha sonra verilenlerden ne istendiğini buldurup sonuca gideriz. Politikada tıpkı problem çözmeye benzer. Verilenlerle istenenleri bulmak istiyorsanız, önce problemleri anlamanız, çözüm yollarını bilmeniz şarttır. DP şu anda bütün gücüyle bunu yaparken tabanına da güven ve ümit veriyor. Böyle çalışanlar elbette halkının taktirine layık olurlar. Bizdense başarılar demek düşer.

Başarılı ve hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar