Söke’de ’Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu’ konferansı

Söke’de ’Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu’ konferansı

Söke’de ’Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu’ konferansı

Söke Amerikan Kültür Koleji ve Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu işbirliği ile yürütülen ’Sen Benim Aynamsın’ ile Kıryarlar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu tarafından yürütülen ’+EMPATİ’ Projesi kapsamında konferans gerçekleştirildi.
Engellilerin toplumsal entegrasyonunu hedefleyen iki proje kapsamında çalışmalar devam ederken, gerçekleştirilen bu konferansta bu çalışmaların bir parçasını oluşturuyor.
Söke Amerikan Kültür Koleji salonunda gerçekleşen konferansta konuşmacı olarak Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru yer aldı. ’Engelli İstismarı ve Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu’ konulu konferansa katılım yoğun olarak gerçekleşirken, katılımcılar arasında Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer Şimşek de yer aldı.
Toplumsal sorunlarımız neler ve bunlarla nasıl baş edilebilir ile engelli bireylere istismar konularında sunum yapan konuşmacı Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru; “Engelli bireylere bakış açısı çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Engelli kelimesi bir kişinin, bir işi yapamaması anlamını taşıyor ancak uygun ortam sağlandığında aslında bu bireyler kendi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyorlar. Bu uygun ortamları sağlayan başta devlet kurumları ve yerel yönetimler, diğeri ise dernekler gibi sivil toplum kuruluşları” dedi.
Engelliler alanındaki çalışmalarına 1992 yılında başladığını belirten Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru; “Türkiye’de o günden bugüne çok şey değişti. Özel eğitim kurumlarının artması, 1997’de çıkan kanun sonrasında ve özellikle 2000’li yıllarla birlikte ülkemizde özeli eğitim kurumları büyük aşama kaydetti. Elbette tüm sorunlar bitmedi, yapılabilecek çok daha işler var. Ülkemizdeki gelişmeyi ve yapılanları görmezlikten gelemeyiz. Ayrıca Engellilere yönelik faaliyetlerde birçok dünya ülkesinden daha iyi olduğumuz gibi gelişmiş ülkelerin de çok gerisinde değiliz. Mesela Avustralya’yı engellilere yönelik özel eğitimde çok gelişmiş bir ülke olarak düşünebilirsiniz ancak dünya üzerinde en geri kalan ülke hatta kıta olduğu belirlenmiştir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.