Söke’de etkinliklerin yeni adresi Amfi Tiyatro

Söke’de etkinliklerin yeni adresi Amfi Tiyatro

Söke’de etkinliklerin yeni adresi Amfi Tiyatro


█Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Söke Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Parkı"na inşa edilen amfi tiyatro alanı etkinliklerin yeni adresi olacak. Amfi tiyatro ilk sınavını 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinliklerinde verdi. Etkinlikler kapsamında iki konser ve dans gösterilerine ev sahipliği yapan amfi tiyatro sahnesi Söke için ne kadar gerekli olduğunu kanıtladı.
Amfi tiyatro alanı Gençlik Haftası kapsamında Grup Capella konseri, Dört ekibin yer aldığı dans gösterileri, şehir bandosu ve Grup Darbe konserine mekan oldu. Gerçekleştirilen gösterilerin yanı sıra amfi tiyatroda izleme ve oturma keyfi vatandaşlarca beğeni topladı.
İlçede özellikle bahar ve yaz aylarında açık hava etkinlikleri için mekan sıkıntısı dikkat çekmekteydi. Uğur Mumcu Parkı"na uzun yıllar önce yapılmış ancak fiziki olarak pek kullanışlı olmayan sahnenin yerine amfi tiyatro alanı inşa edildi. Sahnesi, kulisi, deposu ve 500 kişi civarında koltuklu oturma alanı ile yapımı tamamlanan amfi tiyatro, Söke"de çok sayıda etkinlikte tercih edileceğe benziyor. Diğer taraftan amfi tiyatronun tribün kısmının arkasındaki alan bir sanatı barındıracak. Mozaik rölyef ile efe (zeybek) figürleri yer alacak arka kısımda; bir de çeşitli etkinliklerde kullanılabilecek kürsü alanı bulunuyor.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.