Söke'de Fakülte inşaatına 40 bin TL bağış

Söke'de Fakülte inşaatına 40 bin TL bağış

Söke’de yapımı süren Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, inşaatına ilçenin önde gelen pamuk çırçır işletmesinden 40 bin TL bağış geldi.

Fakülte yapımına destek veren Akgünler Çırçır Fabrikası İşletmecisi Cengiz Akgün; “Fakültemizin ülke eğitimine yapacağı katkısının yanı sıra ilçe ekonomisine katkısının önemini biliyoruz. 2012 yılında da İşletme Fakültesi için bağış yapmıştık. Bağışlarımızın amacına ulaşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Cengiz Akgün meslektaşlarına da seslenerek fakülte yapımına destek olmalarını istedi.
İş Adamı Cengiz Akgün’den 40 Bin TL Bağış çekini Söke eğitim Vakfı (SÖKEV) Başkanı İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ile SÖKEV Yönetim Kurulu Üyesi olan Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er birlikte teslim aldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Fakültemizi önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirebilmek için çabalarımıza Akgünler Çırçır İşletmesinin duyarsız kalmaması bizi mutlu etti. Yapılan bağışı çok önemsiyor, bu örnek bağışın diğer iş adamlarımıza da örnek olacağını düşünüyorum” dedi.
İş Adamı Cengiz Akgün’e Söke halkı adına teşekkür eden Kaymakam Demirezer, yapımı süren Fakültenin eğitime açılması için ilk etapta yaklaşık 1 milyon 200 TL’ye ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.