Söke’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü kutlandı

Söke’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü kutlandı

Söke’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü kutlandı

Söke'de gerçekleştirilen törenle İstiklal Marşının Kabulünün 96.yıl dönümü kutlanırken, milli şair Mehmet Akif Ersoy anıldı. 

Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve okul Salonunda gerçekleşen etkinliğe Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Garnizon Komutanı İstihkam Albay Uğur Hakan Kocatürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı başta olmak üzere daire müdürleri, davetliler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Müdürü Erol Barut yaptı. Müdür Barut konuşmasında; "İstiklal Marşı yüreği iman, vatan aşkı ile dopdolu bir vatan şairinin yazdığı eserle milletin küllerinden yeniden doğmasına, istikamet vermesinden ileri gelir. İstiklal Marşı milli mücadelenin bütün heybeti ve heyecanını başarı ile yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur, Mehmet Akif'in şahsiyeti ve milli mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif şiir ve yazılarıyla halkı milli mücadeleye destek vermeye çağırmıştır. En çaresiz durumlarda insanlarımıza cesaret aşılamış ve mücadele aşkı vermiştir" dedi.
Konuşmanın ardından Söke'de yapılan okullar arası İstiklal Marşı'nı şiir olarak okuma yarışmasında anaokulları kategorisi birincisi Mehmet Ali Ekener Anaokulu öğrencisi Miray Taşkın ve arkadaşları, istiklal marşını okudu.
Törende İstiklal Marşı'nı şiir olarak okuma yarışması, Safahat'ı okuma ve anlama yarışması, "İstiklal ve Bayrak" konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "tarihin akışında İstiklal Marşı" adlı oratoryo sahnelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.