Söke’de ‘itikaf’ başvurusu yok

Söke’de ‘itikaf’ başvurusu yok

Söke’de ‘itikaf’ başvurusu yok


Gerçek Gazetesi / Murat TAN
Özellikle Ramazan ayının son on günü için tavsiye edilen ve insanın kendisiyle hesaplaşmasına, Allah'a yönelmesine fırsat tanıyan itikaf için Söke İlçe Müftülüğü"ne henüz başvuran olmadı.
En son 2012"de Söke"de Manisalı bir vatandaş tarafından icra edilen ve Ramazan Ayı"nda İslam Dini"ne göre yaşanılan ilçede veya mahallede en az 1 kişinin yerine getirmesi tavsiye edilen "İtikaf İbadeti"için Ramazan Ayı"nın bitimine yaklaşık 10 gün kala henüz Söke İlçe Müftülüğü"ne başvuran olmadı.
Ülke genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı"nca yaklaşık 21 bin cami hazırlanırken Söke"de itikaf ibadetine ilişkin henüz herhangi bir başvuru gözlenememesi itikaf ibadetinin gün geçtikçe önemini yitirip yitirmediği sorusunu da beraberinde getiriyor.
Bir yerde bekleme, durma anlamına gelen itikâf, akıl bâliğ veya temyiz kudretine sahip bir müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte ibadet niyetiyle bir süre durması anlamına gelmesinin yanı sıra, Hz. Muhammed"in Ramazan aylarının her son on gününde mescitte icra ettiği için erkeklerin cemaatle 5 vakit namazın kılındığı mescitlerde, hanımların ise evlerindeki uygun bir ortamda yerine getirmesi ile gerçekleşiyor.
Öte yandan Söke İlçe Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre Peygamber sünneti itikafı gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, cami görevlilerine başvurmalarının ardından mülki amirden onay alınmak suretiyle itikafa girebilecek.
Yine "Bin aydan daha hayırlı" kabul edilen Kadir Gecesi"nde vatandaşların ibadetlerine imkan tanımak için tüm camiler sabaha kadar açık bulundurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.