Söke’de kaçak avlananlara göz açtırılmıyor

Söke’de kaçak avlananlara göz açtırılmıyor

Söke’de kaçak avlananlara göz açtırılmıyor


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri ile Jandarma ekiplerinin katılımlarıyla; Büyük Menderes Nehri ve tahliye Kanalı, bunlara bağlı azmaklar, bölgede bulunan kanallarda denetimler devam ediyor.
Yapılan denetimler sonucunda akarsularda misina ağ, gergi ve pinter kullanılıp kullanılmadığı, amatör balıkçıların küçük boyda balık avlayıp avlamadıkları kontrol edildi.
Yapılan denetimlerde, akarsularda ağ kullanan kişiler ile yasak boyda balık avlayan amatör balıkçılara idari para cezaları uygulandı. Ağ ve pinterlerde bulunan canlı balıklar ile amatör balıkçıların yaşatmalarındaki küçük boydaki balıklar bulundukları yerde tekrar suya bırakıldı. Diğer taraftan, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından denizde gerçekleştirilen denetimlerde, kıyılardaki avcılık ile barınaklarda kullanılması yasak olan av malzemelerinin kontrol ve denetimleri de yapıldı. Çine Adnan Menderes Baraj Gölü'nde yapılan denetimlerde, ticari avcılık yapıldığına dair ihbar değerlendirildi. Ticari avcılıkla ilgili bulguya rastlanılmazken amatör avcılık yapan kişilere yasaklarla ilgili bilgilendirme yapıldı.
İl ve İlçe Müdürlükleri ile diğer güvenlik birimlerine yapılan ihbarlar sayesinde daha etkin denetimler yapılarak Aydın"da kaçak avcılığın günden güne azaldığı gözlemlendiğini öne süren Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Avcılıkla ilgili belirlenen yasal düzenlemelere uyma ve kaçak avcılığın ihbar edilmesi konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Kaçak avcılık faaliyetlerine rastlayan vatandaşlarımızın, göstermiş oldukları hassasiyetlerini devam ettirmelerini, il-ilçe müdürlüklerimize, jandarma ve sahil güvenlik birimlerine bilgi vermelerini istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.