Söke’de kadınlar, Seçme ve Seçilme

Söke’de kadınlar, Seçme ve Seçilme

Söke’de kadınlar, Seçme ve Seçilme Haklarının verilişinin yıldönümünü kutladı

Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı"nın verilmesinin ardından 77 yıl geçerken; Söke Kadın Platformu kanunun çıktığı günün yıldönümünde Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumu ile saygı duruşu gerçekleştiren Söke Kadın Platformu"nun bileşeni siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyesi kadınlar, Ulu Önder"e şükranlarını bir kez daha sundu. Söke"deki etkinliklere Bafa"nın kadın belediye başkanı Zühra Dönmez de katıldı.
Çelenk sunumu sonrasında Söke Kadın Platformu adına açıklama yapan Söke Belediye Meclisi Kadın Komisyonu Başkanı Nimet İncedal, verdiği istatistiksel bilgiler ile kadının siyaset ve yönetim kademelerindeki yerini ortaya koydu.
“77 yıl önce, parlamentomuz kadın temsilinde Dünya ikincisi iken, bugün son sıralara gerilemiştir” diyen Nimet İncedal; “12 Haziran 2011'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde seçilmiş kadın Milletvekili sayımız 78'dir. 43 ilde hiç kadın milletvekili seçilememiştir. Ne yazık ki bugün Türk kadını siyasete alet edilmektedir” dedi.
Demokrasi, eşit katılım ve eşit temsil hedefine ulaşabilmek için kadınların katılımının toplumsal kalkınmanın olmazsa olmaz şartı olduğunu belirten Nimet İncedal; “Atatürk ilkelerine yürekten bağlı, laik, demokratik Cumhuriyet'in gelişimine katkıda bulunmaya kararlı yurttaşlar olarak kadınların karar verme süreçlerine katılımını kolaylaştıracak toplumsal güvence ve destek sağlanmalıdır. Kadınların siyasal partilerde etkin görev almasını sağlayacak kota yükseltilmeli benzeri önlemler alınmalı, uygulamaya konulmalıdır. Ne mutlu ki Türk kadınına bu hakkı sağlayan, kadınların yolunu açıp aydınlatan Atatürk gibi önderimiz var. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.