Söke’de kanalizasyon çalışması son aşamaya geldi

Söke’de kanalizasyon çalışması son aşamaya geldi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ genel Müdürlüğü ekipleri, Söke’de iki mahallede daha kanalizasyon çalışması başlatıyor.

Söke merkez kanalizasyon ağına yeni yapılacak Savuca ve Yenidoğan sistemleri de dahil edilecek. Yer tespit çalışmalarını ihaleyi alan firma yetkilileriyle, Aydın Büyükşehir Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ve ASKİ ekipleri birlikte yaptı. Çalışmanın 210 günde bitmesi tahmin ediliyor.


 

Savuca’nın en büyük sorunlarından birinin kanalizasyon olduğunu belirten Savuca Mahalle Muhtarı Tuncel Uyanık, “Savuca Mahallesine kanalizasyon yapılması konusunda taleplerimiz vardı. Kanalizasyon olmaması büyük bir sıkıntıydı. 14 yıllık muhtarım benim için çok güzel proje. Benim muhtarlığımı parlatacak bir proje. Mahallenin sorunlarını telefonla Büyükşehir Belediyesine bildiriyorum. Benim tek sermayem telefonum. Bu çalışma sırasında bazı sorunlarımız olacak. Ama hizmetin gelmesi için bu önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ise, Söke merkezin yanı sıra Savuca ve Yenidoğan Mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebekesi projesinin ihalesinin yapıldığını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan istekleri arasında kanalizasyon sorunu vardı. Sarıkemer ve Bağarası Mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Güllübahçe Mahallesi kanalizasyon projesi ihalesi 6 Kasım tarihinde yapıldı. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak. Sırada Savuca, Yenidoğan ve Söke Merkezi kapsayan kanalizasyon var. Şuanda yer tespiti için buradayız. ASKİ teknik elamanları ve ihaleyi alan firma ile tespit çalışması yapıyoruz. Büyük bir çalışma. Kanalizasyon sisteminin sadece birinci etabının uzunluğu 300 km. Yenidoğan ve Savuca kanalizasyon sistemi Söke ile birlikte mevcut arıtma tesisine bağlanacak. Ayrıca Sazlı kanalizasyon sistemine Söke arıtma tesisine bağlanacak. Yaklaşık 210 günde tamamlanacak. Çok ciddi bir maliyeti var. Buna yapabilecek güce sahibiz. Özlem Çerçioğlu gibi büyük bir başkanımız var. Söke’nin, Savuca’nın, Yenidoğan’ın kısacası Aydın’ın sorunlarını biliyordu. İnşallah kısa bir süre içinde bu çalışma bitecek” şeklinde konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.