Söke'de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlandı

Söke'de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlandı

Trafik güvenliğine dikkat çekilmek üzere çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği hafta ile ilgili kutlama töreni Söke Belediyesi Düğün Salonunda yapıldı.

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş, Söke Jandarma Kriminal Laboratuvarı Amiri Albay Ekrem Malkoç, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş başta olmak üzere; davetliler, trafik görevlileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, trafiğin çok önemli bir konu olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Trafik sadece yılda bir kez ele alınmayacak ve hatırlanmayacak kadar önemli bir konu. Ancak gösterilen özen yeterli değil. Trafik kazalarını önlemek için ülkede her kesim el ele vererek seferberlik ilan edip, trafik bilincinin geliştirilmesine yardımcı olmalı” dedi.
Ülkenin en ciddi sorunlarından birinin trafik olduğunu, bu sorunun aşılması için tüm konularda olduğu gibi bilinçli bir toplum yaratmak gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Mehmet Demirezer; “Trafik ülkenin en acılı ve en üzücü sorunlarından biri. Trafik kazalarını başına gelmeyen anlayamıyor” dedi. Kaymakam Demirezer; “Ne iş kazaları, nede trafik kazaları ülkemize yakışmıyor. Bu durumdan kurtulunmalı, en azından uygar ülkelerdeki rakamlar neyse ülkemizde de o seviyeye ulaşılmalı” dedi.
“ÖĞRENCİLER, YILIN TRAFİKÇİLERİ VE YILIN ŞOFÖRÜNE ÖDÜL”
Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arasında yapılan ‘Trafik’ konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiir dalında Felekşan Fırat ilköğretim Okulundan Habip Arda Gözen birinci, Nebahat Alpan ilköğretim okulundan Yusuf Malik ışıklı ikinci, Yenidoğan 75. Yıl İlköğretim okulundan Ceren Akçaköse üçüncü olurken; ödülleri İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer tarafından verildi. Kompozisyon dalında Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Melek Zeren birinci, H.F. Anadolu Lisesi’nden Gamze Gürbüz ikinci, F.T.O. Mesleki teknik Anadolu Lisesi’nden Hatice Kayrak üçüncü oldu. Resim dalında ise Felekşan Fırat ilköğretim Okulundan Necla Hasırcıoğlu birinci, Vakıfbank İlköğretim Okulu’ndan Emirhan İnce ikinci, felekşan Fırat İlköğretim Okulu’ndan Ege Erdem ise üçüncü oldu.
Diğer taraftan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden İbrahim Ercan Kayacan ve Mustafa İnce, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Jnd. Baş Çvş. Yusuf Duru ve Jnd. IV. Kademe Uzm Çvş. Mustafa Canpolat “Yılın Trafik Görevlileri” olarak ödüllendirilirken, yılın şoförü olarak Fatih Üzer, Mustafa Kılıçlı ve Taşkın Özkan seçildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.