Söke’de Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulacak.

Söke’de Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulacak.

Söke’de Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulacak.

Mesleki Eğitim; kurum ve kuruluşların, okullarla işbirliği ile güçlenecek. Yeni oluşturulacak yönetim modelinde sektör temsilcileri ve mesleki okullar bir arada yer alacak. Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulacak.
Sektör temsilcileri, yerel yönetimler, ilgili kurum ve kuruluşların mesleki ve teknik öğretim kurumları ile işbirliği yapacak. 5 yıllık imza altına alınacak protokol ile okulların ve sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürütülecek. Okullar ve sektörün birlikte çalışması mesleki eğitimi güçlendireceği gibi, sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişmesine de katkı sağlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitim kurumlarına yönelik yeni genelgesi doğrultusunda bilgilendirme toplantısı Söke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda yapıldı. Toplantıya Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Şimşek başta olmak üzere oda başkanları ile çeşitli kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda Söke’de mesleki eğitim veren okullar, eğitim programları ve öğrenci sayıları ile ilgili sunum yapıldı. Sunumun sonrasında yayınlanan genelge ile ilgili bilgiler verildi. Toplantının sonunda gerçekleştirilecek olan daha geniş katılımlı bir sonraki toplantıda Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturulmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.