Söke’de "Ne gördüğüm nereden baktığımla alakalıdır" konulu etkinlik yapıldı

Söke’de "Ne gördüğüm nereden baktığımla alakalıdır" konulu etkinlik yapıldı

Söke’de "Ne gördüğüm nereden baktığımla alakalıdır" konulu etkinlik yapıldı

Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Söke Sağlık Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen “Ne Gördüğüm Nereden Baktığımla Alakalıdır” konulu etkinlik ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu ve Sinirbilimci Serkan Karaismailoğlu’nun sunumuyla, Söke Amerikan Kültür Koleji Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Etkinliğe, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rahşan Çevik Akyıl, Yüksekokulumuz akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Çevik yaptığı açılış konuşmasında, etkinliğin bütün katılımcılar için çok verimli olacağını katılımcıların etkinlik sonrasında kendilerini daha iyi tanıyacağını ve öfkelerini kontrol etme konusunda da bilinçleneceklerini belirtti.
Açılış konuşmasının ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu, “Asıl olarak algı nedir? Aşık olduğum kişi ile ilişki yaşadığım kişi aynı mı? Sağlıklı Gençler, Bel-Omuz Oranı, Sosyal Statü, Feromon ve Tat, Nezaket ve Mizah, İçgörü ve Farkındalık, Girişkenlik ve Cesaret, Ses Tonu ve Problem Odaklılık” başlıkları altında katılımcıları bilgilendirerek, bu başlıkların nasıl algılandığı ve aslının ne olduğu hakkında açıklamalar yaptı. Yrd. Doç. Dr. Şakiroğlu’ndan sonra söz alan Sinirbilimci Serkan Karaismailoğlu ise, “Ne Gördüğünü Nerden Baktığın Belirler” başlığını kadın-erkek ilişkisi üzerinden açıkladı. Kadın ve erkeklerin aynı olaylarda ne türde tepkiler verdiğini örneklerle açıklayan Karaismailoğlu, kadın ve erkeklerin ilişkilerini düzende tutabilmek için neler yapmaları gerektiğini de belirtti.
Etkinlik, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer’in katılımcılara teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.