Söke'de Priene Kültür Festivali sona erdi

Söke'de Priene Kültür Festivali sona erdi

Hafta sonunda Söke’ye bağlı Güllübahçe Mahallesi’nde Priene Kültür Festivali yapıldı. Zengin bir programla gerçekleşen Festival iki gün sürdü.

Söke’nin Güllübahçe Mahallesi’nde gerçekleştirilen Priene Kültür Festivalinde cumartesi gecesi buram buram tarih koktu. Priene Antik Kenti’nde tiyatroda gerçekleştirilen klasik müzeik dinletisi, Osmanlı kıyafetleri defilesi ve Ayla Algan’ın “Anadolu Tanrıları” adlı tiyatro oyunu, antik çağın dokusu ile birleşince ortaya unutulmaz bir gece çıktı.
Priene Antik Kenti’nde Athena Polias tapınağı Söke Belediyesi tarafından aydınlatılırken, gece nefis bir manzara ortaya çıktı. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve eşi Derya Demirezer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ADÜ önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun da izlediği gecede antik tiyatroda ilk olarak Luiza Mardukhanova (Viyola), Svetlana Palatkına (Piyano), Özgür Elgün (Çello)’den oluşan ‘Ada Trio Grubu’ sahne aldı. Klasik müzik dinletisinin ardından Türkiye’nin önemli koleksiyonerlerinden biri olan Emel Aksoy’un Osmanlı Kıyafetlerinden oluşan ‘Anadolu Kadınları’ adlı defile yapıldı. Defilenin ardındansa Ayla Algan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı ‘Anadolu Tanrıları’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Katılımın yoğun olduğu gecede Priene Antik Kenti keyifli gecelerinden birini yaşarken, tarihi mekan adeta yeniden canlandı.
“FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜ DE RENKLİ GEÇTİ”
Priene Kültür Festivali’nin ikinci ve son günü de oldukça renkli geçti. Priene Koşusu ile başlayan etkinlikler yöresel yemek yarışması, Akhisar Halk Oyunları Ekibi, Cafer Efe Anadolu Meslek Lisesi’nin Antik Dönem Kıyafet Defilesi, Grup Avşar’ın müzik şöleni ile devam etti. Akşam saatlerinde ise Zeki Uyanık dans Akademi’den Engin ve Deniz’in gösterisi ile Ritmikada Dans Müzik Spor ve Gösteri Sanatları Merkezi’nin Halk Dansları gösterisi geceye renk kattı. Festivalin finalinde ise Cafe Aman İstanbul adlı grup seslendirdikleri Türkçe ve Rumca parçalarıyla konser verdi. Gecenin sonunda Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.