ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

SÖKE’DE TRAFİK

 

Yıllardan beri Söke’nin trafik keşmekeşini defalarca yazdık. Ne var ki trafik sorunun çözüm noktasına ulaşan yolu bir türlü bulamadık. Kaldırımlardan ve yollardan sorumlu olan yetkili birim belediyedir. Ama şimdiye kadar kaldırım önlerine işgal eden araçlara, kanunun kendilerine verdiği yetkiyi kullanmadılar. Israrla kullanmak istenilmedi. İşin ilginç yanı, bir başka kente gittiklerinde, trafik kurallarına harfiyen uymalarıdır.

Öte yandan o yapıdaki kişiler, Söke’ye döndüklerinde tamamen kural dışı hareketleri devam etmeleridir. Söke’nin ismi halk arasında kanunsuz şehir olarak geçmektedir. Bu takma isim yeni değildir. Geçmiş siyasetçilerden Söke’ye bırakılan bir mirastır.  Bu imaj, büyükşehir himayesinde değişmelidir.

 Söke, büyük şehir mahalle ilçesi olmasından dolayı, merkezdeki uygulama, istemesekte burada da uygulanacaktır. Uygulanmak zorundadır.

Diğer yandan motorlu taşıtlar, kural tanımıyorlar. Sokak aralarında, adeta kendi gölgesiyle yarışıyorlar. Bazıları ise motosikletin eksozu ile oynuyorlar. Çevreye yaydığı yüksek ses gürültüsü, bu çağa yakışmayan bir harekettir.  Polislerimiz bunları gördüklerinde, kuralları uygulayacaklar mı acaba?

Büyük şehir kanunları, Sökenin yıllarca ihmal edilmişliğini yasalar çerçevesinde değişime uğratacaktır.                     

Önceki ve Sonraki Yazılar