MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

Söke’de Trafik ve Bazı Öneriler

 

Diğer bölgelere göre Söke’de kişi başına düşen araç sayısının daha yoğun olduğunu biliyoruz. Türkiye ortalaması 4 kişiye bir araç ise Söke’de 2 kişiye 1 araç düşüyor. Tabi bu refah açısından sevindirici; Fakat bu mutluluk veren oran trafikte sinir bozucu bir hal alıyor. Çeşitli önlemler alınmaya çalışılıyor. Komisyonlar bi iş için devrede ancak; araç sayısı artamaya devam ediyor, önlemler yetersiz kalıyor.

Bu konuda siyasilerin söylediklerini özetleyecek olursak;

- Merkezde yapılması planlanan yatırımların kesinlikle çevreye, merkez dışına alınması,

- İkna edilebilecek bankaların Aydın Caddesi veye Albayrak Caddesine şube açmalarının sağlanması, ya da taşınması,

- Yenidoğan’daki çarşılardan birinin mobilyacılar çarşısına dönüştürülmesi. Bu konuda oradaki çarşı esnafı ve yönetimle mutabakat sağlanarak hem boş dükkanların kullanılması sağlanır, hem İstasyon Caddesindeki yoğunluk bir nebze olsa hafifler.

- Söke’de sanıyorum 40-50 civarında oto galerici var. (belki daha fazla) Şehirdışında galericiler çarşısı organize edilerek Söke merkezde olan yoğunluk bir nebze olsun hafifletilebilir.

- Bütün partilerin söz birliği ettiği garaj; merkezden çevreye acilen alınmalıdır. Yenicami Mahallesinde yapılacak Hükümet Konağı öncelikli olmak üzere, daha sonra belediye binası bu mahalleye çevre yoluyla da ulaşılabileceğinden, şehiriçi trafiğini rahatlatacaktır.

- İstasyon ve Aydın Caddesinde; cadde üzerinde park eden araçlardan ücret alınmalı ve bu ücret üniversite vakfına bağışlanmalıdır. Hem araçların saatli park etmiş olması sağlanır, hem de cadde üzerinde görevliler olacağı için gelişigüzel park edilmesinin önüne geçilir. Yine bu konuyla ilgili Zirai Donatım’ın Söke Belediyesine devir olan arsası (ve binalarının) katlı otopark için bir an evvel gündeme alınmalı, planlamalı... (yap, işlet, devret modeli olabilir mi?)

Sözün özü; Bu konuda çok daha güzel, meseleyi çözüme kavuşturacak öneriler ve fikirler yöneticilerimizin vardır muhakkak... Bu konunun bir çırpıda çözülemeyeceği de aşikar. Ama bütün yolları yürüyebilmek için bir ilk adım gerekiyor. Evet, adımlar atılıyor ve atılacaktır elbette. Bu güne kadar onlarca kez bu konu yazıldı, konuşuldu. Söke’de yeni bir dönem, Aydın’da yeni bir yapılanma oluştu. (Büyükşehir) Şehrimizin çözümleri için umut etmek ve katkı vermek hepimizin sorumluluğunda...

Sorumluluğu yüklenenlere başarılar, kolaylıklar diliyorum. Bu konuda işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Yeni dönemin artılarını bekliyoruz, görmek istiyoruz.

- Daha çok erken dediğinizi duyar gibi oluyorum!

Geç kalmaktansa, erken yola koyulmak iyidir, hayırlıdır!

Son; “Yeni testinin soğuk suyundan kentimiz faydalanmalı”

Önceki ve Sonraki Yazılar