Söke’de üniversitelilerden ’Bahçe’ kütüphanesi

Söke’de üniversitelilerden ’Bahçe’ kütüphanesi

Söke’de üniversitelilerden ’Bahçe’ kütüphanesi

Söke’de Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İşletme Fakültesi öğrencileri fakülte bahçesinde okuma kampanyası başlattı. “Oku-Bırak” adlı kampanyada biriken kitaplar fakültenin bahçesini kütüphaneye çevirdi.

Söke’de üniversiteli gençler anlamlı bir kampanya başlattı. İşletme Fakültesinde çeşitli bölümlerde okuyan gençler ‘Umutlu Gençlik’ adında bir grup kurdu. Sosyal projeler üreterek bunları etkinliğe çevirmeye başlayan Umutlu Gençlik ekibi, bu kez kitap ve okuma kampanyası başlattı. Topladıkları kitapları okul bahçesinde bir stantta arkadaşları ile buluşturan gençler, okul bahçesini adeta açık hava kütüphanesine çevirdi. Üniversite yönetiminde de destek alan gençler, kurulma aşamasında olan fakülte kütüphanesine de topladıkları kitap ve çeşitli yayınlarla katkı sağlamayı amaçlıyor. Kütüphane oluşana kadar fakülte bahçesinde de açık hava kütüphanesi gibi fayda sağlamak istiyor.
Kampanyaya öncülük eden üniversite öğrencisi Eyüp Kapçı, “Herkesin okumayı sevmesini, kitap alışkanlığı kazanmasını istiyoruz. Birçok ilçe üniversitesinde kütüphane sıkıntısı var. Söke’de kütüphanemiz kurulma aşamasında. Kurulacak olan kütüphaneye de bu kampanyamızla destek olabileceğimizi düşündük. Yapılacak kitap bağışları da çok önemli. Projemize destek vermek isteyenlerin kitaplarını da bekliyoruz. Kampanyamıza destek olan herkese, başta üniversite yönetimi, Söke Kaymakamlığı ve Söke Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.