Söke'de üniversitelilerin ulaşım sorunları dinlendi

Söke'de üniversitelilerin ulaşım sorunları dinlendi

Söke’de yüksekokul eğitimi gören öğrenciler, gerçekleşen toplantıda şehiriçi ulaşımı ile ilgili beklentilerini anlattı.

Toplantı İşletme Fakültesi’nde gerçekleşti. Toplantıda Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş ile Söke Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Bülent İnegöl, üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yönetim ve bilişim sistemleri topluluğu, Uluslararası Ticaret topluluğu ve Akut topluluğu temsilcileriyle bir araya geldi.
Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş toplantıyı üniversite öğrencilerimizin sıkıntılarını öğrenmek aynı zamanda daha iyi hizmet verebilmek için öğrencilerin fikirlerinden yararlanmak için düzenlendiğini söyledi. Üniversitenin başta şoför esnafı olmak üzere tüm esnaflar için ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Refik Karataş; “Yıllardır üniversite bizim özlemimiz. Sökeliler üniversite için fedakarlıklar yapan bir şehir. Biz sizi daha çok kucaklamak istiyoruz” dedi.
Öğrenciler şoförlerin yolculuk esnasında telefonla konuşmaları, güzergahların karışıklığı ve uzun olması, araçların zaman doldurma ve müşteri kapma gibi nedenlerle ağır seyretmeleri, geç saatlere kadar şehiriçi minibüsü çalışmaması gibi konulardan şikayet etti. İki merkez durak olmasını öneren üniversite öğrencileri; “Daha profesyonelce çalışan hatlar olsun. Güzergahlar kafa karışıklığı yaratıyor, araçlar taksi gibi durak harici her yerde duruyor” diyerek şikayetlerini dile getirdiler.
Bazı konularda gerekçeleri sunarak öğrencileri bilgilendiren Söke Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Bülent İnegöl; öğrencilerin talepleri doğrultusunda bazı değişikliklerin yapılacağını söyledi. İnegöl; geç saatlere kadar Söke’de araç çalıştıracaklarını ancak üniversitelilerin bunun duyurusunu iyi yaparak, şehiriçi minibüslerine sahip çıkmalarını istedi. Bülent İnegöl, güzergah konusunu da yeniden değerlendireceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.