SÖKE'DE YENİ LİSELER ŞART

SÖKE'DE YENİ LİSELER ŞART

Toplantıda öncelikle Söke'de eğitim ve okullaşma konularında bilgiler verildi

Gerçek Gazetesi
Söke Sivil Toplum Kuruluşlarının 29. dönem toplantısı, perşembe akşamı Söke Ticaret Odası ev sahipliğinde yapıldı. 
Toplantıya Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal, Söke Genç İşadamları Derneği Başkanı Reşat Er, Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Söke Ziraat Odası Başkanı M. Kemal Kocabaş, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Gürer, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, MHP İlçe Başkanı Bülent Demirbaş, AK Parti yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Oklay ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Söke'de eğitim ve okullaşma konularında bilgiler verirken özetle; "Söke bir eğitim kenti olabilir biz de bir takım hayallerimizi ortaya koyma durumundayız. Söke eğitimini değerlendirecek olusak en uzakta Çavdar'da 250 öğrenci 12 öğretmenimiz var burada eski binanın yıkılarak acil yeni bir okul yapılması gerekir. Tuzburgazı, Kisir ve Serçin'i eğitimin kalitesini yükseltebilmek için zorunlu alanlar olması için İl Milli Eğitim'e teklif götürdük. Söke'de kırsal alanlarda öğrencilerin başarı oranı düşük, bunu yükseltebilmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. Söke'nin en önemli sorunlarından biri de her yıl 150-200 civarında çocuğumuz lise eğitimini alabilmek için Söke dışına çıkıyor. Bir çocuk günde ortalama 20 lira harcasa bu dört yılda 2.5 milyon lira eder, Söke'nin çok acil Fen Lisesi'ne, Sosyal Bilimler Lisesi'ne yada Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi gibi yeni okullara ihtiyacı var böylece dışarıya öğrenci göçü önlenebilir. Ayrıca yapılaşmanın hızlı sürdüğü yeni yerleşim birimlerinde yeni ilk ve orta okullar kısa zamanda acil ihtiyaç haline gelecek. Şu anda Turizm ve Otelcilik Lisesi'ne bir uygulama oteli, Kız Meslek Lisesi bahçesine de 12 derslik ek bina yapım aşamasında. Özellikle bu okulumuzda ikili öğretim yapıldığı düşünülürse bitince sıkıntı biraz hafifleyecek. 24'er derslikli Sıdıka ilkokulu ile İmam Hatip tamamlandı. Sarıkemer'deki okul binası da çok eski yeni bina kazandırmanın yollarını aramalıyız. Söke'de çok ciddi biçimde öğrencilerin nitelikli zaman geçirmeleri konusunda sıkıntılar var. Önümüzdeki günlerde çok geniş kapsamlı bir proje başlatmak istiyoruz. Sportif sanatsal faaliyetler oldukça yaygınlaştırılmalı çocuklar öğretmenlerle ne kadar fazla vakit geçirirlerse o kadar eğitim seviyeleri yükselir ve aynı zamanda sokaktan ve sokak suçlarından da uzak kalmış olurlar. Söke'de 23500 öğrenci var bu aynı zamanda 23500 anne demek. Bu annelerimizi "EN İYİ ÖĞRETMEN ANNE" adlı 1 yıllık proje kapsamında eğitimden geçirmeliyiz. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var" dedi. 
Toplantının bundan sonraki bölümünde Kaymakam Demirezer, SÖKEV tarafından yapılan yemekte 85 bin lira civarında gelir elde edildiğini belirterek bağışta bulunanlara teşekkür etti. İnşaatı sürmekte olan fakülte binası hakkında bilgiler verdikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürüyle birlikte toplantıdan ayrıldılar.
Toplantının ikinci bölümünde siyasi partilerin Aydın ilinin batı yakasından seçilebilecek sırada aday gösterebilmeleri konusu değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.