Sökeli barajın bitmesini istiyor

Sökeli barajın bitmesini istiyor

Söke Ziraat Odası'nın Çine Barajı için başlattığı imza kampanyasına sivil toplum kuruluşlarından tam destek geldi


Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
Söke Ziraat Odası Meclisi ve Yönetim Kurulu'nca alınan karar doğrultusunda dün saat 13.00'da "Çine Barajının bitirilmesini istiyoruz" başlığı altında imza kampanyası başlatılırken, kampanyaya ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarından da tam destek geldi.
Dün düzenlenen kampanya başlangıç toplantısına Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, Meclis Başkanı Mustafa Karababa, Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulusi Tanman, Söke 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, AKP Söke İlçe Başkanı Aliyul Murteza Güzelyağdöken, AKP İl Genel Meclisi üyesi Akif Pala, CHP il Genel Meclis üyesi Kazım Er, Söke Ticaret Odası'nı temsilen Yusuf Günal, Söke Şoförler Odası'nı temsilen Mustafa Özkaya, Söke Genç İşadamları Derneği'ni temsilen Tolga Coşkun, Halil Ülker ile bazı muhtarlar ve çiftçiler katıldılar.
Toplantının başlangıcında ilk konuşmayı yapan Muhsin Örnek özetle; "Çine Barajı Söke Ovası için büyük önem taşıyor. Özellikle geçen yıl Sökeli çiftçilerimizin çektiği sıkıntıyı bir daha yaşamaması için Çine Barajı'nın bitirilmesi isteğiyle imza kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamıza öncelikle Sökelilerin ve barajdan faydalanacak olan tüm çiftçilerin desteklerini bekliyoruz" dedi.
Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi özetle; "Çine Barajı'nın teknik anlamda 2008'de tamamen bitirilmesi pek mümkün görünmüyor ancak, yatırımlar ve gövde çalışmaları hızlandırılarak su tutar vaziyete getirilip bölge taşkınlardan ve su sıkıntısından kurtarılmalı. Kampanyaya tam destek veriyor, hükümetin isteklerimizi dikkate almasını bekliyoruz" dedi.
AKP İlçe Başkanı Aliyul Murteza Güzelyağdöken ise özetle; "Çine Barajı'nın bitirilmesi bizim en önemli meselemiz. Geçen yıl sıkıntıları beraber çektik, Söke Ovasına su bırakılması için beraber mücadele verdik. Hükümetimiz de bölgemiz için barajın öneminin farkında olduğundan sürekli ödenek çıkarıyor, son olarak 15 milyon YTL aktarıldı. Barajın bitirilmesi için çalışmak boynumuzun borcu" dedi.
EÇD Başkanı Hulusi Tanman da Çine Barajı'nın 1958 yılından beri gündemdeki yerini koruduğunu belirterek barajın bir an önce su tutar hale getirilmesi ve bitirilmesini beklediklerini söylerken, diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de aynı isteği dile getirdiler.
Barajın bitirilmesine yönelik imza kampanyası tüm sivil toplum kuruluşlarında imzaya açılırken, kampanya sonunda toplanan imzaların Söke'den bir heyet olarak Ankara'ya giderek başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve ilgili Bakanlara iletilmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.