Sökeli bayanlardan kent yaşamında sorumluluk atağı

Sökeli bayanlardan kent yaşamında sorumluluk atağı

Sökeli bayanlardan kent yaşamında sorumluluk atağıKent Konseyi bünyesinde oluşturulan Kadın Meclisi her geçen gün güçleniyor

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
Söke Belediyesi öncüğünde kurulan Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi artık her ay toplanarak kentin sorunlarını “Kadın Gözüyle” değerlendirecek.
CHP"li Belediye Meclis Üyesi Diş Hekimi Sevim Şahin Başkanlığındaki Söke Kadın Meclisi"nde değişik siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden bayanların katılımı ilçede partiler üstü bir kimlikle görev yapıyor.
Kadınların karar alma süreçlerine ve kentsel yaşamın her alanına etkin olarak katılımın sağlanması için ilçedeki örgütlü ve örgütsüz kadınlar arasında iletişim ağını oluşturan Kadın Meclisi kentin sorunlarını da kadın gözüyle değerlendiriyor.
Söke Kadın Meclisi"nin Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu"nda yapılan son toplantısında alt çalışma gruplarından Engelliler ve Uyuşturucu ile Mücadele Grubu"nun çalışmaları değerlendirildi. Kadın Meclisi Başkanı Sevim Şahin, Genel Sekreter Hatice Sarınç, üyelere kadın meclisinin çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Kadın Meclisi Engelliler Grubu Başkanı Sevinç Barlas, kentte engellilerin sorunlarına yönelik başlatılan çalışmalarda kamu görevlilerinin yaklaşımlarından memnun kaldıklarını belirterek “Girişimlerimiz sonucu Fevzipaşa Mahallesi"nde bir engelli gencimizin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmasını sağladık. Ayrıca Özürlüler Haftası"nda yapılan etkinliklere destek verdik” dedi. Sokak Çocukları ve Madde Bağımlılarına yönelik olarak 27 Aralık 2007 Pazar günü Söke"de konuşmacı Pedagog Ahmet Yusuf Kulca"nın katılacağı bir konferansın düzenlendiğini söyleyen Melda Keskin, “Amacımız toplumumuzu ve ailelerimizi bu konuda daha da bilinçlendirmek” dedi.
Kadın Meclisi üyeleri toplantıların her ay yapılmasını istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.