Sökeli Dağcılar 90 bin şehit için Allahuekber'e tırmanıyor!

Sökeli Dağcılar 90 bin şehit için Allahuekber'e tırmanıyor!

Türkiye Dağcılık Federasyonunun geleneksel hale getirdiği Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Tırmanışı'na bu yıl Söke Doğa Sporları Derneğini temsilen Sökeli Dağcılar da katılıyor.

22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Erzurum’daki 9. Kolordu Komutanlığı ile Sarıkamış’taki subayların Allahuekber Dağları’ndaki sessiz anma törenleri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da öncülüğünde başta gençler olmak üzere kamuoyuna mal edildi. Anma törenleri artık Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binlerce gencin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonun da 1998 yılından beri geleneksel hale getirdiği "Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Tırmanışı" etkinliğine bu yılda birçok dağcı katılacak. Bu etkinlik kapsamında Söke’yi ve Söke Doğa Sporları Derneğini temsilen katılacak olan Sökeli dağcılar  Adem Gümüşsu, Tunay Çoban ve Eşref Sarı 18.12.2014 günü yola çıkarak TDF’nin programına dahil olacaklar.

hazirlik0.jpghazirlik.jpg

TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU GELENEKSEL ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİNİ ANMA 100 YIL ZİRVE TIRMANIŞI PROGRAMI

(20-22 Aralık 2014)
 

20.12.2014
Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde toplanma
10:00 Çantalar yüklenmiş olarak araçlarla tören alanına hareket
10:30 Sarıkamış Şehitlik Anıtı’nda tören
10:45 Sarıgün Köyü’ne hareket
Sarıgün Köyü’nden 2650 metrede ki kampa tırmanış ve kampın kurulması

21.12.2014
07:00 Zirve tırmanışı (3120m)
Zirve Şehitlik Anıtı’nda tören, kampın toplanması, Sarıgün Köyü’ne iniş.
Araçlarla Sarıkamış’a dönüş ve faaliyetin sonu.

22.12.2014
Yedek gün

KATILIMCILARIN DİKKATİNE
1-Faaliyete katılmak isteyen sporcularımızın kulüp başkanlığı yazıları ile 15- Aralık 2014 tarihi mesai satı bitimine kadar federasyonumuza müracaatlar gereklidir. Belirtilen tarihten sonra müracaat kabul edilmeyecektir.
2-Zirve tırmanışı, ortalama yüksekliği 2900 metre olan sırt hattı üzerinden yapılmaktadır. Bölgede genelde sert esen soğuk rüzgârlar ve karlı bir zemin hâkim olmaktadır. Bu nedenle katılımcıların bu zor koşullara uygun ana kamp, tırmanış ve kişisel donanıma sahip olmaları gerekmektedir.
3- Katılımcılar lisanslarını yanlarında getirecektir. Yeterli malzemesi ve lisansı olmayanlar tırmanışa kabul edilmeyecektir.
4- Görevlilerin dışında hiç kimseye ödeme yapılmayacaktır.
5- Sarıkamış’tan Sarıgün köyüne, Sarıgün köyünden Sarıkamış a transferler TDF tarafından yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.