Sökeli Doğa Yürüyüşcüleri Latmos'un gizemine yürüdüler

Sökeli Doğa Yürüyüşcüleri Latmos'un gizemine yürüdüler

Sökeli Doğa Yürüyüşcüleri Latmos'un gizemine yürüdüler

Söke Belediyesi Doğa Yürüyüşü Grubu 17. yürüyüşünü Beşparmak dağlarının kırsalında bulunan Karakaya Mahallesi’nin İsliler, Söğütözü, Bozalan ve Eğilmez parkurunda gerçekleştirdi.
Söke Belediyesi’nin “Mahalleden Mahalleye Yürüyor, Doğa ve Kültürümüzü Tanıyoruz” Doğa yürüyüşü etkinliğinde İsliler ve Söğütözü’nde yaşayan vatandaşlarla sohbet etme fırsatı bulan doğaseverler daha sonra tarihi “Latmos” Beşparmak dağlarında bulunan çok sayıda tarih öncesi kaya resimlerinden ilkini dere kenarındaki kayalıklarda yakından görme fırsatı buldular.
Bozaalan mevkiine doğru tarihin izinde döşeme taş patikalardan yürüyerek taş evlerin bulunduğu Bozalan’a ulaşan yürüyüşçüler; taş evlerde yaşayan Sarı ailesini ziyaret ederek, taş evlerdeki yaşamı yakından tanıdılar. Bozalan’da verilen mola sonrası Karadere kenarında ulaşılması zor kayalıklar arasındaki kaya resimleri de görüldü.
Karadere’den sonra yürüyüşçülerin rotası Eğilmez kayalığı oldu. Beşparmak dağlarının her yerden göze batan Eğilmez Kayalığında yaşayan Ahmet Eğilmez ile tanışan yürüyüşçüler, soy ismini eğilmez kayalığından dedelerinin aldığını söyleyen Ahmet Eğilmez tek hayalinin Taş evler yaparak ‘Latmos’ Beşparmak dağlarının tanıtılmasına katkı vermek olduğunu söyledi. Ahmet Eğilmez; Beşparmak dağlarının keşfedilecek doğaseverlerin yürümediği çok sayıda tarihi ve doğal güzellikleri olduğunu söylerken tüm doğaseverleri Beşparmak dağlarına davet etti.
Eğilmez kayalığından inişe geçilirken yüzyıllardır kayalarda tabiat şartlarında oluşan ilginç kayalar görüldükten sonra yürüyüş Köprüalan mahallesinde sona erdi. Söke Belediyesi İsliler, Söğütözü, Bozalan ve Eğilmez Doğa Yürüyüşüne 60 doğasever katılırken, 7 saatte tamamlanan yürüyüşün rehberliğini Cevdet Üzüm yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.