SÖKELİ MUHTARLAR TOPUKLU EFE’YE MİNNETTAR

SÖKELİ MUHTARLAR TOPUKLU EFE’YE MİNNETTAR

Söke’nin gelir kaynağının başında gelen zeytincilikle uğraşan çiftçiler daha önceleri zor günler yaşıyordu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun talimatıyla 5 yıldır devam eden çalışmalarla her yıl kapanan zeytinlik yolları yeniden düzenliyor

Gerçek Gazetesi

Zeytincilik Söke’de dağ köylerinde bulunan çiftçilerin en büyük geçim kaynağı. Zeytinlik yolları 5 yıldır Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu talimatıyla düzenleniyor. Zeytin toplamak için daha önce hayvanlarla dağlara çıkmak zorunda kalan çiftçiler şimdi traktörlerle daha hızlı ve güvenli bir şekilde işlerini görüyorlar.  

3-015.jpg
AÇILAN YOLLARIN AYDIN EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜK
Zeytinlik yollarının önemine değinen Söke Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çıtak,” Açılan yolların Aydın ekonomisine büyük katkı veriyor. Başkan Çerçioğlu ile defalarca görüşmemde bu yolun önemini hep vurguladım. Başkanımız 5 yıl ki önce görüşmemizde bana hak verdi ve bu proje 5 yıldır devam ediyor. Söke havzasında çalışan şu anda 5 makine vardır. Havzamızdaki tüm zeytinlik yolları açılıyor. Bunun için onur duyuyoruz. Gurur duyuyoruz. Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

4-014.jpg
ZEYTİNLİK YOLLARIMIZ EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPILIYOR
Çalışmaları yerinde takip eden Yeniköy muhtarı Mehmet Limoncu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na şükranlarını ileterek,” Bu yol sorunumuzu Bölge Koordinatörümüz Fatih Akkentli’ye ilettik. Kendisi de Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na söyledi. Bu çalışma zeytin köylüsüne yapılan büyük bir hizmettir. Yollarımız en güzel şekilde yapılıyor. Hem Bayırdamı mıntıkasında hem de Yeniköy mıntıkasında çalışmalar devam ediyor. Havzamızda büyükşehirin bütün makinaları seferber olmuş durumda.  Tekrardan bu çalışmalarda emeği geçen Başta başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Koordinatörümüz Fatih Akkentli olmak üzere herkese teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

2-014.jpg
EĞER BU YOLLAR YAPILMASAYDI ZEYTİNİMİZ DAĞDA KALACAKTI
Bayırdamı Muhtarı Rafet Can eskiden bu zeytinlik yolları açılmadan önce iki tane zaiyat verdiklerini belirterek, “Bu yollar açılmasaydı ameleler çalışmak istemezdi. Zeytini taşımak için traktör sürücüleri bizimle anlaşmazdı. Eğer yol düzenlemesi olmasaydı yine traktör kazaları olup, ölümle sonuçlanabilirdi. Allah razı olsun Özlem Başkan’dan. Çalışanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu yıl zeytin de verim yılı. Yol olmayınca çalışacak işçi bile bulamıyoruz. Gelmem diyorlar yol yoksa. Eskidendi hayvanla zeytin taşımak şimdi bizim köyde hayvan bile yok. Bu yollar olmasaydı zeytinler dağda kalacaktı.” ifadelerini kullandı.

1-018.jpg
ÖZLEM BAŞKANIMIZ ÜRETİCİMİZİN KÖYLÜMÜZÜN YANINDA 
Mahallelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediye Koordinatörü Fatih Akkentli “ Özlem Başkanımız üreticimizin çiftçimizin yanında. Üreticilerimize büyük destek oluyor. Zeytinlik yollarımızda beş altı makine anda çalışıyor. Muhtarlarımız halkımız çok memnun. Kolaylıkla arazilerine gidebiliyorlar.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.