Sökeli Muhtarlar’da Kutlama Heyecanı

Sökeli Muhtarlar’da Kutlama Heyecanı

Sökeli Muhtarlar’da Kutlama Heyecanı

Söke’de 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen Muhtarlar günü kutlama törenine İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk’ün yanı sıra mahalle muhtarları, bazı daire müdürleri ve kurumların temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği Çelengi sunuldu.
Türk Devlet geleneğinde muhtarlığın 1829 tarihinden itibaren olduğunu söyleyen Mustafa Öztürk; muhtarların halk ile devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi. Yönetim anlayışında vatandaşların devlete ihtiyacı olduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu dile getiren Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Köprüalan Mahalle Muhtarı Mustafa Öztürk; “Muhtarların zor ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemi göstermektedir” dedi.
“SORUNLARI DA DİLE GETİRMEYİ İHMAL ETMEDİLER”
Muhtarlar günü ilan edilmesi nedeniyle “Cumhurbaşkanımıza ve gazi meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ederiz” diyen Mustafa Öztürk, yaşadıkları sıkıntılar da dile getirdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk; “Dile getirmek istediğim ilk sorun Büyükşehir yasası ile birlikte köy tüzel kişiliğinin ortadan kalmasıdır. Yasadan önce köy bekçisi muhtar tarafından görevlendirilirdi. Yasa, köyü mahalleye dönüştürmüş olsa bile köy köylük gereksinimlerini terk etmemiştir. Ekili alanlar korumasız kalmıştır. Ekili alanların korumasız kalmasından dolayı gördüğü zararlar vatandaşlar arasında sürekli yükselen bir gerilime sebep olmuştur. İkinci bir sorun ise muhtarların aylıklarında ne kadar bir iyileştirme olsa da sosyal güvenlik primlerini muhtarların kendilerinin yatırmasıdır. Birçok muhtar bu primi yatıramamakta, sosyal güvenlikten yararlanamamaktadır. Diğer bir başka sorun ise muhtarlık görevinin sona ermesinden sonraki süreçte silah ruhsatına para ödenmesidir. Bu sorunlarımızın çözümü için değerli milletvekillerimizin katkısını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.