SÖKELİ MUHTARLARDAN ÇERÇİOĞLU'NA "CENGAVER BAŞKAN"

SÖKELİ MUHTARLARDAN ÇERÇİOĞLU'NA "CENGAVER BAŞKAN"

Sökeli Muhtarlar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na tam destek verdi.

Ankara'ya kaçırılmak istenen Aydın'ın mallarının Aydın'a geri getirilmesi konusunda Aydın Valiliği ile giriştiği mücadelede Özlem ÇERÇİOĞLU'ndan yana tavır alan muhtarlar, Topuklu Efe'nin gösterdiği cesaretli tavrı nedeniyle "cengâver başkan" diye isim taktılar.

Ziraat Odası’nda kahve içerek basın mensupları ve muhtarlarla sohbet eden Çerçioğlu kendisine iletilen sorunlara anında müdahale etti. Muhtarların istekleri doğrultusunda, taleplerin çözülmesi için talimat veren Çerçioğlu, bu yaz içinde köy yollarının tamamının bitirileceğini açıkladı.

YEREL TOHUM PROJESİNE KOCABAŞ’DAN DESTEK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu, Söke Ziraat Odası’nda misafir eden Oda Başkanı Kemal Kocabaş Başkan Çerçioğlu’nun başlattığı projeye destek verdi. Kocabaş, “Her evin bahçesinde çiçekler var. Şimdide bu sebzelerimiz saksılarda yerini alacak. Biz bu projeyi destekliyoruz. İnsanlarımızın kendi yetiştirdiği sebzeyi yeme hazzını yaşamasını istiyoruz. Bu projeden dolayı Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz.” Dedi.

ÇERÇİOĞLU’NDAN MUHTARLARIN SORUNLARINA ANINDA ÇÖZÜM

Basın mensupları tarafından muhtarların sorunlarını anında çözdüğünün hatırlatılması üzerine konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Benim bir sözüm var. 2019’a kadar 492 köyümüzün tamamının yollarını yapacağım. Bu zamana kadar yapılmamış ancak biz çok hızlı şekilde asfalt döküyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

BOYNAK SUYU PROJESİNE KARAYOLLARI ENGELİ

Boynak Suyu Projesi hakkında da çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Çerçioğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’yla sorunun devam ettiğini açıkladı. Karayolları’nın sorunu çözme noktasında her hangi bir adım atmadığını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli, proje için İller Bankası’nın yeniden ihale yapması gerektiğini, Karayolları’nın sürüncemesinden dolayı işi alan müteahhitin ekonomik kriz içerisine girdiğini açıkladı.

 

VALİ AYYILDIZ’IN ENGELLEME GİRİŞİMLERİNE NET CEVAPLAR

Aydın Valiliği tarafından, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye yönelik girişimleri değerlendiren Başkan Çerçioğlu çok net ifadeler kullandı. “DİM 1, gerçekten Aydın için gerçekten mega proje. Aydın Valisi’nin bu hizmetimizi neden yargıya taşıdığınıda bilmiyoruz. Sebebi yok. Aydın’a yapılan bir hizmeti durdurmanın ne anlamı var” dedi.

“YAPABİLİYORSAN DAHA İYİSİNİ YAP”

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın DİM 1 projesini yargıya taşımasını eleştiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Aydın’a hizmet ediyoruz. Yapabiliyorsan daha iyisini yap.” Dedi.

Yargının “Aydın Valisi’nin haksız olduğunu, Aydın Valisi’nin böyle bir dava açmaya ehliyeti olmadığı”dediğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Bizim projelerimize neden engel oluyorsunuz. Benim hizmetim durmuyor, Aydın halkının hizmeti duruyor. Aydınlılar hizmete aç. Bizim hizmetlerimizi engelleyemezsin” şeklinde konuştu.

“BİZ AYDIN’I UÇURACAĞIZ DİYORUZ, O BİZİ KANADIMIZDAN AŞAĞI ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR”

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı, Büyükşehir’in hizmetlerini yargıya taşıdığı ve engellemeye çalıştığı için eleştiren Çerçioğlu, “Biz kanunlar çerçevesinde hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Aydın’da yaşanan olay şaka gibi bir olay, adeta fıkra gibi.Kimse bizim hizmetlerimizi engelleyemez. Biz Aydınlı’yız.Tek yapmak istediğim hizmet etmek.” Dedi.

“BİZİM PROJELERİMİZİ ENGELLEMEYİN”

Konuşmasında Aydın Valisi Erol Ayyıldız’a yüklenen Çerçioğlu, “Bizim hizmet etmemize engel olmayan. Tüm Aydın halkına söylüyorum. Aydın Valisi Erol Ayyıldız benim mega projelerimi mahkemeye taşıyor, engelliyor. Kendisine söylüyorum bizim projelerimizi mahkemeye taşımayın, engellemeyin.”

ÖZMEN’E CEVAP; “SİZ HİZMET EDEMİYORSANIZ, BİZ EDELİM”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in “Merkezi hükümet olarak 4 yıldır Aydın’a hizmet edemedik” sözlerini hatırlatan Başkan Çerçioğlu, “4 yıldır hizmet edemedik dedi.Siz hizmet edemiyorsanız bırakın biz edelim. Benim demir gibi yüreğim var.Hukuk çerçevesinde hizmet mücadeleme devam edeceğim.” Dedi.

Özmen’in 4 yıldır hizmet edemedik sözlerini değerlendiren Çerçioğlu, “Kendisi yeni olduğu için bilmiyor, 4 değil 14 yıldır hizmet edemiyorlar” dedi. Çerçioğlu’nun AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’i esprili bir dille eleştirmesi salonda gülüşmelere neden oldu.

“SIRÇA KÖŞKLERİNDEN AHKAM KESİYORLAR, HİZMETİ ENGELLİYORLAR”

Aydın Valiliği Devir,Tasfiye ve Paylaştırma komisyonu tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi binasının bir kısmının başka bir belediyeye verilmesini değerlendiren Başkan Çerçioğlu, “Biz anamızın karnında böyle büyük binalarda doğmadık.Bina dediğin nedir. Kurarım kent meydanına çadırları, meclis salonuda kurarım yinede hizmet vermeye devam ederim” dedi.

“Böyle şeyler bize koymaz”

“Bina dediğin nedir. Bizim için hiç önemli değil. Millet sırça köşklerinde oturuyor.Oradan ahkam kesiyorlar. Kent meydanında çadırları kurarım, muhtarlarımız gelir orada hizmet veririm. Hiç önemli değil. 17 ilçede Ziraat Odası var. Gelirim otururum buradan yine hizmet veririm” diyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşanan sürecin Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet yolundan ayıramayacağının altını çizdi.

MUHTARLARDAN ÇERÇİOĞLU’NA ; “CENGAVER BAŞKAN”

Çerçioğlu’nun programına Sökeli muhtarların yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti. Basın mensuplarının Aydın’ın malları hakkında soru sorması üzerine konuşan muhtarlar Çerçioğlu’nun mücadelesinde yanında olduklarını belirterek “Cengaver Başkan” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na “cesur yürekli başkan” diyen muhtarlar sorunlarının anında çözüme kavuşmasından dolayıda mutlu oldukları gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.