Sökeli öğrenciler “Slow Food Hareketi” ile Avrupa'da

Sökeli öğrenciler “Slow Food Hareketi” ile Avrupa'da

Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında kabul edilen “Slow Food Hareketi” isimli projeyi başarıyla tamamladılar ve okullarına döndü.

Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, Okul Müdürü Murat Türkoğlu, Meslek Dersleri Öğretmenleri Senem Taşkın Dalgıç, Cengiz Ata ve projeye katılım sağlayan öğrenciler Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nu makamında ziyaret ederek, proje hazırlık ve uygulama süreci, eğitim programı ve Avrupa izlenimleri hakkında bilgiler verdiler.
Söke Ticaret Borsası Suat Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu projeye 10, 11 ve 12. sınıflardan toplam 30 öğrenci ve 2 Meslek dersi öğretmeni katıldı. Bu öğrencilerden 10 tanesi Almanya’da 3 hafta, kalan 20 tanesi Almanya ve İtalya’da 13 hafta boyunca otel ve yiyecek içecek işletmelerinde stajlarını başarıyla tamamladılar.
Proje Koordinatörü Senem Taşkın Dalgıç, Erasmus+ Programının en önemli amaçlarından birisi Avrupa Birliği kamuoyunun Türkiye’ye yönelik önyargılarının kırılması ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak olduğu ve bu projelerin bu amacı yerine getirmede kullanılacak en güzel yollardan birisi olduğunu ifade etti. Öğrencilerin, katıldıkları proje sayesinde mesleki bilgi, beceri ve deneyimlerini artırdıklarını, sosyal ve kültürel dostluklar oluşturduklarını, Almanca ve İtalyanca dil yeterlilikleri kazandıklarını, AB üyesi ülkelerde kendi alanlarında istihdam edilebilirliği kolaylaştıracak sertifikalar almaya hak kazandıklarını, ufuklarının açıldığını, özgüven edindiklerini, Aralık ayı ortasında yapılacak bir törenle sertifikalarının öğrencilere teslim edileceğini bildirdi. Projenin beklenmeyen sonuçlarından birisinin de, projeye katılan bazı öğrencilerin üstün başarı göstererek yurtdışı ortakları Trade and Tourism Education Centre ve Fachakademie DEHOGA’ nın hazırlamış olduğu Almanya’da bir yıllık eğitim ve staj programına katılım hakkı kazanmaları olduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın, gerçekleştirilen bu projeler sayesinde hem mesleki eğitimin kalitesinin hem de bölge turizminin hizmet kalitesinin arttığı ve bundan dolayı memnun olduklarını, önümüzdeki dönemlerde de hazırlanan projelere tam destek vereceklerini söyledi.
Öğrenciler, projenin yürütülmesindeki katkılarından dolayı Okul Müdürü Murat Türkoğlu’na, projenin gerçekleştirilmesindeki emeklerinden dolayı Meslek Dersi Öğretmeni Erol Balcı’ya, koordinatör öğretmenleri Senem Taşkın Dalgıç ve Cengiz Ata’ ya, yurtdışında onları hiç yalnız bırakmayan ve tüm sıkıntılarıyla ilgilenen Proje Yurtdışı Ortak Kuruluşları T&T Education Centre, Dehoga Akademi ve Irıs yetkilileri Önder Bulut, Mustafa Bulut, Mehmet Bulut ve Anna Lisa Trono’ ya teşekkür ettiklerini belirttiler.
Okul Müdürü Murat Türkoğlu tarafından önümüzdeki yıllarda da Erasmus+ projelerine katılımın sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.