Sökeli oyuncu Zeki Varlı,

Sökeli oyuncu Zeki Varlı,

Sökeli oyuncu Zeki Varlı, Çete Ayşe sinema filminde oynadı

█ Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Söke'de tiyatro oyunculuğu yapan Zeki Varlı, çekimleri tamamlanan Çete Ayşe sinema filminde gösterdiği başarısı ile yapımcı İsmail Gülnar'ın gözdesi haline geldi.
Söke'de; Mustafa Pamukçu Tiyatrosu ve Söke Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği oyunlarda rol alan Zeki Varlı, İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu kurucusu, usta tiyatro oyuncularından sinema filmi yapımcısı İsmail Gülnar'ın teklifi üzerine ilk kez uzun metrajlı sinema filmi Çete Ayşe'nin oyuncu kadrosunda yer aldı. Aydınlı yazar Sabahattin Burhan'ın aynı adlı romanından sinemaya senaryolaştırılan Çete Ayşe filminde Çineli Deli Mestan rolü ile sinema oyunculuğun geçiş yapan Zeki Varlı, oyunculuğu kadar mütevaziliği ve iş ahlakı ile de İsmail Gülnar'ın yeni projelerinde yer almayı garantiledi.
Çete Ayşe sinema filminde oyunculuk da yapan yapımcı İsmail Gülnar, "Söke'nin önemi ve değeri bizim yanımızda çok fazla. Söke'de Zeki Varlı gibi diğer oyuncu arkadaşlarımıza da gelecek projelerde yer vermeyi düşünüyorum. Söke'de film çekimi için güzel mekanlar var. Söke'nin Beşparmak Dağları ve köylerindeki doğal mekanlar hiç bozulmadan duruyor. yeni film çekimleri için Söke'ye gelip, Sökeli oyuncu arkadaşlarımıza rol vereceğim" dedi.
Sinema filminin ana karakteri Çete Ayşe'yi, oyuncu Zehra Deniz'in canlandırdığı çekimlerde 1919 yılından kalan orijinal mekanlar kullanıldı. Kostümler ve oyuncu karakterleri de eşi şehit olduktan sonra iki kız yetimini İmam Köy'de bırakarak, silahlı mücadeleye katılan Çete Emir Ayşe'nin yaşadığı döneme uygun olarak seçildi. Sinema filminin yönetmenliğini Ercüment Cavluer yaptı.
Çekimleri tamamlanan Çete Ayşe filmi, montaj çalışmaları tamamlandıktan sonra sinemalarda gösterime girecek..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum