Sökeli vatandaşlar, tebligatlara duyarsız

Sökeli vatandaşlar, tebligatlara duyarsız

Sökeli vatandaşlar, tebligatlara duyarsız


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Yenicamii Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük, vatandaşlara postacı tarafından tebligat haber kağıdı bırakılmasına rağmen muhtarlık binasından ilgili zarflar içindeki mahkeme, icra kağıdı ve trafik cezası bildirimlerinin teslim alınmadığını belirtti
Mahallede ikametgah eden vatandaşlara postacı tarafından tebligat haber kağıdı bırakılmasına rağmen gereken duyarlılığın gösterilmediğini belirten Muhtar Hüseyin Yörük, mahalle sakinlerini tebligat haber kağıtlarını dikkate almaya davet etti.
Söke Yenicamii Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük, postacı tarafından evlerinde bulunmayan vatandaşlara bırakılan mahkeme, icra ve trafik cezasına ilişkin belgeler ile alakalı tebligat haber kağıtları bırakılmasına rağmen ilgili vatandaşların Muhtarlığa başvurarak kendilerine iletilmesi zaruri olan kağıtları teslim almadıklarını söyledi.
“VATANDAŞ İŞİN KOLAYINA KAÇIYOR!”
Vatandaşın konuya ilişkin bilinçsiz olduğunun altını çizen Muhtar Yörük, “Vatandaş ilgilenmiyor. Ne yazık ki vatandaşımız işin kolayına kaçıyor. Evrak bana ulaşmadı, muhtara verildi gibi bahanelere sığınıyor. Zannediyorlar ki benim elime de geçmedi. Esasen böyle bir şey yok. Muhtarlık olarak biz bu kağıtları almak zorundayız eğer almazsak Savcılık tarafından sıkıntı yaşarız” dedi.
“LÜTFEN GEREKEN DUYARLILIK GÖSTERİLSİN!”
İlgili tebligatları elinde en fazla 3-4 ay tutabileceğini, teslim alan olmazsa kanunen imha edebileceğini de sözlerine ekleyen Muhtar Yörük, “Ben yine de imha etmiyorum ve saklıyorum. 2002"den bu yana kalan tebligatlar var. Ben 2009"dan beri görevdeyim. Bir tek tebligatı imha etmedim ama lütfen gereken duyarlılık gösterilsin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.