Sökeliler’i Çubuk Turşusu ile tanıştırdılar

Sökeliler’i Çubuk Turşusu ile tanıştırdılar

Sökeliler’i Çubuk Turşusu ile tanıştırdılar


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke"de Konak Mahallesi Tabak Sokak"ta 3 ay önce açılan Çubuk Turşucusu, 21 farklı turşu çeşidiyle Sökelilerin damak tatlarına yeni lezzetler sunuyor.
Sökelilerin turşularına olan ilginin her geçen gün arttığını belirten işletme sahipleri Hüseyin Öztürk ile Niyazi Batur, “Sökeliler gelsinler bu tatları damaklarında hissetsinler. Satım için değil tadım için çağırıyoruz” dediler.
“KOZALAK TURŞUSU BİLE VAR”
Organik ev yapımı her türlü turşu çeşidinin bulunduğu dükkanlarında kelek turşusundan kozalak turşusuna kadar geniş yelpazede ürün sunduklarını belirten ve kendisi de Ankara"nın Çubuk ilçesinden olan Hüseyin Öztürk, “Çubuk turşusunu Söke"ye getirdik. Çubuk turşusu organik mamullerden ve doğal yollarla yapılarak içerisinde hiçbir kimyasal katkısı bulundurmayan dünyaca ünlü bir turşu çeşididir. Şu anda elimizde 21 çeşit turşu var. Mevsiminde bu sayı daha da çoğalacak. Lahana turşusu, acı biber turşusu, yeşil erik turşusu, sarımsak turşusu, pancar turşusu, kozalak turşusu, patlıcan, acur, çağla, havuç, karnabahar ve pancar turşusuna kadar çok çeşitli ürünler sunuyoruz” şeklinde konuştu.
“SÖKELİLER"İN İLGİSİ
GAYET GÜZEL”
Turşularının Ankara Çubuk"ta akrabaları tarafından üretildiğini belirten Öztürk, “Turşularımız tamamen hijyenik bir ortamda üretilerek uzak doğu başta olmak üzere dünyada 37 ülkeye ihraç ediliyor. Sökelilerin turşuya ilgisi gayet güzel, tadan gerisini arıyor” diye konuştu.
“TURŞU, BAĞIŞIKLIK
SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR”
Alternatif tıp alanında yapılan araştırmalarda turşunun bir takım sağlık problemlerinin çözümünde çok faydalı olduğunu da sözlerine ekleyen Öztürk, “Örneğin sarımsak turşusu kanser hücrelerinin çoğalmasını önlediği için doktorlar tarafından bile tavsiye ediliyor. Yine diğer turşularımız da iştah açıcı özelliğe sahip olmasının yanında mideyi çalıştırak hazmı kolaylaştırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.