SÖKELİLİK BİLİNCİYLE, BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Büyük Başkanı Özlem Çerçioğlu cuma günü Söke'ye geldi ve Söke halkına hizmet etmek istediğini adeta haykırdı. Söke Organize Sanayi Bölgesi için çok önemli ve net mesajlar verdi. Bu gelişmenin karşısında kimse sessiz kalmamalıdır. Özellikle de; Söke Belediye Başkanı  Süleyman Toyran ve Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş gereken adımları en kısa sürede atmak zorudadır. 
Aylar önce Söke OSB yönetiminin belirlenmesi sırasında seçime siyaset karıştırılmıştır. Başkan Çerçioğlu'nun işaret ettiği sanayici Mehmet Küçük'ün Söke OSB'nin Yön. Krl. Bşk.'nı olmaması için AK Partili siyasetçiler, Aydın Valisi Erol Ayyıldız aracılığıyla Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer'in Yön. Krl. Bşk.'nı seçilmesini sağladılar. Böylece Söke'nin gelişmesi, kalkınması için olmazsa olmazların başında gelen Söke OSB'nin önüne ket vurulmuş oldu. 
Başkan Çerçioğlu’na karşı kapalı kapılar ardında hesaplar yapıldı ve Söke OSB’ye siyaset bulaştırıldı. Bu oyunun nasıl tezgahlandığını da elbetteki yazacağım ve Söke halkı herşeyi öğrenecek. 
Veeeee, tabii ki de sorumlulularından hesap soracaktır...
Evet; birilerinden hesap sormak durumundayız. Başkan Çerçioğlu ile siyasi çekişme içine girip, hesap görmek isteyenler ne yazık ki, Söke’nin geleceğinin temellerine dinamit yerleştirmişlerdir. Bu iş bu kadar basit olmamalıdır. Söke üzerinden siyaset yapanlara hadlerini hep birlikte bildirmek durumundayız. 
Kaymakam Demirezer’in Söke OSB Yön. Krl. Bşk.’lığı görevine getirilmesini savunanlar şimdi çark etmeye  başladılar. Çünkü Söke OSB Yön. Krl. Söke OSB'nin bir yolunu dahi yapamadı. Merkezi Hükümet dolayısıyle de T.C. Devleti Söke OSB'nin başında ama bir yolu yapmaktan aciz. 
Olacak iş değil. 
Bu yol için neredeyse 50 defa Başkan Çerçioğlu'ndan destek istediler, Aydın’a makamına gittiler. Yerel iktidardan yani Aydın BŞB'den yani Başkan Çerçioğlu'ndan medet (!) umuyorlar. 
İyi de; anlayamadığım, Söke OSB’nin Yön. Krl. üyelerinin bu sorununun çözümü konusunda izlenecek yolu hâlâ görememeleri ya da görmek istememeleridir. 
Başkan Çerçioğlu Söke OSB konusuna soğuk bakmıyor ki...
İddia ediyorum! Söke halkından hatta Söke OSB Yön. Krl. üyelerinden daha fazla önem gösteriyor. Son Söke ziyaretinde bunu hepimiz gördük. Söke’nin çıkarlarını bizden daha fazla savundu. Bizler “kral çıplak” diyemezken, siyasilerin Söke OSB’nin üzerinden ellerini çekmesini istedi ve “SÖKE’YE YAZIK ETMEYİN” dedi.
Başkan Çerçioğlu’nun bu seslenişi Söke halkınadır ve Söke halkından da karşılık bulacaktır.

Söke OSB Yönetiminin, yolun yapımı konusundaki beklentileri, bugün elbetteki Büyük Başkan Çerçioğlu'ndan karşılık bulurdu ama geçmişte yapılan yanlış bu adımın atımasında çok büyük engel oluşturmaktadır. Yazımın başında da belirttiğim gibi; AK Parti Aydın temsilcilerinin Vali Ayyıldız aracılığıyle yedikleri haltın biran önce düzeltilmesi gerekiyor. ''Başkan Çerçioğlu'nun dediği olmayacak, bizim dediğimiz olacak!'' zihniyetine isteyerek veya istemeyerek destek veren Söke OSB Yön. Krl. Üyeleri süreci değerlendirmelidirler. Özellikle de; Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş Pazartesi günü (bugün) gerekli adımları atmalıdır.

Zaten yeterince geç kaldılar.
Söke'nin geleceği için bu oyunu bozmak yegane görevleridir... 
Sayın Karakaş yönetimden ayrılmalı ve Söke OSB'den Söke Belediyesi desteğini çekmelidirler. Geçmişte oynanan çirkin oyunun mimarlarına, “Biz bu oyunda yer almıyoruz” diyebilmelidirler.
Diğer siyasi partilerin temsilcileri de bu adımı takip etmelidirler. Söke'de işsizliğin son bulması Söke OSB'nin yaşama geçmesi ve bu yatırımın iş istihdamı sağlamasıyle mümkündür. Bu hayırlı girişimde payı olmayan ve karşı duruş sergileyenler Söke halkına bunun hesbını veremezler. 
Aklın yolu bir. Gelin bir olalım. Söke için, geleceğimiz için ortak müşterekimiz olan Söke OSB konusunda masaya yumruğumuzu hep birlikte vuralım. Yanlışı; Sökelilik bilinciyle hareket ederek düzeltelim ve hepinizin ismini tarih sayfasına altın harflerle hem de kazıyarak yazalım. Aksi halde çocuklarınızın geleceğini yok eden siyasetçiler olarak anılacak ve Söke'ye dolayısıyle de Söke insanına kötülükle suçlanacaksınız. 
Zaman geçiyor ve Söke hizmet kervanını kaçırmak üzere. Söke OSB Yönetimi göreve geleli 7 ay oldu ve bir arpa boyu yol alınamadı. 
İtalya gezisi dışında tabiiki. 
İtalya Devleti kapısını ardına kadar açmış ve deli gibiyatırımcı beklerken bu gezi neyin nesidir??? 
''İtalya'dan yatırımcı bekliyoruz!!!'' masallarına karnımız tok. Söke halkının ise bu masalları dinlemeye hiç hali yok. 
Yediğiniz, içtiğiniz sizin olsun ama bize o geziden ne gibi kazanımlarla döndüğünüzü anlatın. Kimin parasıyla bu geziye gittiğiniz de çok önemli değil, ama lütfen bu geziden Söke’nin ne gibi kazanımlar elde ettiğini basın aracılığıyla Söke kamuoyuna duyurun.
Haydi SÖKE... 
Haydi Söke OSB'nin SÖKELİ YÖNETİMİ... 
Haydi SÖKE BASINI... 
Haydi SÖKE HALKI... 

Gün bu konuda gündem yaratma günüdür. 
ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ TESİS ETMEK İÇİN GEREĞİNİ YAPMA GÜNÜDÜR.

NOT: Buradan çok sevdiğim ve de saydığım Söke OSB Yön. Krl. Üyesi sayın Kasım Üzüm ağabeyime de bir çift sözüm olacak. Ama önce; köşe yazıma yani yorumuma karşılık sosyal medya üzerinden verdiği cevapları paylaşmak istiyorum...
... Yazıklar olsun böyle düşünceye. Organize sanayinin yönetiminin 7 ayda, 5 sahife yaptığı şeyler var. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 7 ayda 5 metre temiz su borusu yapmaktan ve Söke’nin tüm parasını sömürmekten başka ne iş yapmış acaba.
... Bu kadar paralarımızı sönürdüğü yetmiyormuş gibi, bütün sokaklarımızı otopark yapıp bir de oradan nemalanıyor.
... Beyler İnanın Sökemiz cok zor durumda. Kuşadası. Didim gibi...

Kasım ağabeyim sana iki şey sormak istiyorum...
Birincisi. Bir AK Partili olarak, Söke OSB’ye siyaset karıştırdınız mı karıştırmadınız mı? Bunun cevabını Söke kamuonu özellikle sen ver.
İkincisi. Aydın Valisi Ayyıldız’ın Söke OSB’nin başkan seçiminde yaptığı konuşmayı hatırlıyorsundur. O konuşmadaki çirkin vurguyu da lütfen Söke halkıyla paylaş. O düşünce sizlerden birinin neden başkan olmaması gerektiğini anlatırken, sizleri ne ile suçladığını, nasıl rencide ettiğini de anlat. (Sizlere karşı güvensizlik besleyen düşünceye tepki göstermeminiz de ayrı bir olay)
Söke’nin çıkarlarını gözeten bir yazı yazdım diye, düşünceme yazıklar olsun diyebiliyorsun eyvallah... O düşünceye, yani sizleri zan altında bırakan konuşmayı yapan Vali Ayyıldız’a da, “Yazıklar olsun”  diyebildin mi ağabey...
YARIN: SÖKE OSB’DE OYNANAN OYUNUN SÖKE’YE ZARARI...

Önceki ve Sonraki Yazılar